Predsjednik SDP-a Davor Bernardić prozvao je premijera Plenkovića i zatražio da što prije ratificira Istanbulsku konvenciju.

Galerija


Bernardić je podsjetio da je Istanbulsku konvenciju dosada ratificiralo 15 članica Europske unije, a mnoge među njima imaju konzervativne vlade.

Vezani članci Andrej Plenković na sastanku s pripadnicima inicijative Spasime (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Oštrije kazne za obiteljske nasilnike i silovatelje: Minimalna kazna za silovanje diže se na tri godine zatvora Vodstvo SDP-a polaže vijenac (Foto: SDP) Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama: "Istanbulska ne smije ostati mrtvo slovo"

Obiteljsko nasilje je u porastu, a uloga države je da zaštiti žrtve i pomogne im da se osjećaju sigurno. Hrvatska mora imati nultu toleranciju na nasilje nad ženama, poručio je i dodao da oni koji konvenciju ne žele ratificirati i nisu puno drugačiji od zlostavljača.

"Onaj tko tuče ženu je kukavica i papak, i Hrvatska će mu pomoći da se tako i osjeća u svim sferama javnog i društvenog života, ali bogami nisu puno hrabriji ni oni koji ne žele ratificirati Konvenciju, ne žele omogućiti snažne mjere protiv nasilja nad ženama", poručio je šef SDP-a.