Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šef HSS-a brani Milanovića

Beljak: "Ako je netko protivnik Plenkovića, sustava, vlasti, onda sam to ja, ali oružjem se to ne može rješavati"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HSS-a Krešo Beljak ocijenio je u subotu da predsjednik Zoran Milanović ni na koji način ne utječe na radikalizaciju društva, dok kod premijera Andreja Plenkovića vidi odgovornost za to što podršku u javnosti dobiva pokušaj ubojstva policajca na Markovom trgu.

"Ako netko ne utječe na radikalizaciju društva onda je to Zoran Milanović", rekao je Beljak odgovarajući na novinarsko pitanje utječe li predsjednik Republike na radikalizaciju društva o kojoj govori premijer Andrej Plenković. Beljak je odgovarao na pitanja nakon svečane sjednice Gradskog vijeća Samobora kojoj je nazočio i Milanović.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Pozvao na glasanje Milanović: ''Tko god je dignuo ruku za Turudića, neprijatelj je Hrvatske'' Zoran Milanović I o Butkoviću Milanović: "Plenković nas uvlači u sukobe koje ne razumije"

Beljak smatra da stvari treba "mijenjati u korijenu", apostrofirajući obrazovni sustav. "Mi danas više ne govorimo o pojedinačnim slučajevima, već stotinama i tisućama slučajeva onih koji su podržali poremećenog teroristu na Markovom trgu i izražavaju mu podršku, a to nikakva uhićenja neće spriječiti, nego obrazovni sustav", smatra Beljak.

Očito smo odgojili, dodao je, generacije kojima je oružani obračun mladića od 22 godine na policajca koji predstavlja državu nešto što treba pohvaliti. "A to ne da nije za pohvalu, nego je sramota za bilo koga tko to podržava", naglasio je.

"Ako je netko protivnik Plenkovića, sustava, vlasti, onda sam to ja, ali oružjem se to ne može rješavati", dodao je Beljak.

Na pitanje pridonosi li takvoj atmosferi u društvu sam Plenković, šef HSS-a je potvrdno odgovorio. "Apsolutno, pridonosio, jer je on čelni čovjek koji ne sankcionira stvari koje treba sankcionirati", rekao je.

Premijer treba narediti ministru obrazovanja da se mir, tolerancija, dopustivo ponašanje uči od prvog razreda osnovne škole. "A mi u zadnjih 30 godina imamo nešto gdje se uči očito obrnuto. Jer, ne mogu si objasniti da čovjek na bilo koji način može opravdavati oružani pokušaj ubojstva u centru grada", rekao je Beljak.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene