Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon tri mjeseca strepnje u četvrtak su Ivica (29) i Andreja (28) Rubes ushićeni odveli kući iz Petrove bolnice svoju 2300 grama tešku i 42 centimetra dugu kćer Magdalenu koja je rođena sa samo 660 grama i 31 centimentrom dužine.


- Bilo nam je teško, bili smo puni strepnje i iščekivanja hoće li joj biti dobro. Veselili smo se svakom gramu koji je dobila i više od ičeg čekali ovaj trenutak - ispričala je mama Andreja, koja je svoju djevojčicu svakodnevno posjećivala na Odjelu neonatologije u Petrovoj. 

Vezani članci Ivka Kaurinović, ravnateljica Centra za socijalnu skrb u Osijeku 02 Ravnateljica osječkog Centra za socijalnu skrb: "Majka je svojim ponašanjem direktno ugrozila život i zdravlje djeteta" Hitna pomoć, ilustracija U dječjem domu preminula dvomjesečna beba. Ravnateljica: "Propusta nije bilo. Dijete je imalo više dijagnoza. Mi želimo da inspekcija dođe"

Kad smo prvi put u srpnju pisali o Magdaleni, nismo joj znali ime. Postala je tada beba heroj. Rođena je 4. srpnja sa samo 660 grama, a ubrzo nakon rođenja pala je na nevjerojatnih 580 grama.

U prva dva tjedna života preživjela je i žuticu, a fascinantna je snaga kojom se tako maleno biće izborilo za život.  Magdalena je u bolnici provela tri mjeseca pod stalnom skrbi osoblja Neonatologije.

Njezini roditelji od srca su zahvalni liječnicima KB-a Sestre milosrdnice koji su vodili Andrejinu trudnoću te sestrama i liječnicima Petrove koji su se nesebično brinuli o djevojčici.