Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Mnogi građani koji su na put pred uskrsne blagdane krenuli preko Domovinskog mosta razočarali su se shvativši da most unatoč najavama nije otvoren ni na Veliki petak.


Građane je zbunilo stalno najavljivanje i otkazivanje otvaranja, koja su se mijenjala kao na tekućoj traci pa se samo oni koji svaki dan čitaju novine i prate tragikomične obavijesti gradskih poglavara o otvaranju  nisu iznenadili barikadama ispred mosta, piše Večernji list.

Vezani članci Nikola Grmoja Oporba šokirana optužbama Zdravka Mamića, Grmoja poručio: ''Na udar hrvatskog pravosuđa ne dolaziš dok imaš političku zaštitu'' Djeca se zavuku u konstrukciju mosta prije nailaska vlaka Po život opasna igra u Požegi: Djeca se zavuku ispod tračnica, u šupljinu na mostu, i čekaju da protutnji vlak!

'Nedavno sam u besplatnim dnevnim novinama čitao da se most otvara u četvrtak. Krenuli smo za Sloveniju, a sada se kroz ovaj silni krkljanac s malom bebom u autu moramo vratiti na Slavonsku aveniju ljutio se zbog zbrke oko otvaranja mosta zbunjeni građanin, koji je s obitelji na put za uskrsne praznike krenuo preko mosta.'

I mnogi drugi na put su krenuli preko Radničke ceste, ali su ih zaustavile barikade koje je nakon posjeta mostu gradonačelnika Milana Bandića u srijedu puno djelotvornije postavio gradski ured za promet. 

'Odsad pa sve do otvaranja mosta ni jedan auto preko njega ne smije proći', naredio je Bandić pročelniku za promet Davoru Jelaviću, dok su za obilaska zatvorenog mosta auti preko njega naveliko vozili kroz odmaknute barijere. Među ilegalcima je bilo čak i taksist.

Barijere od dvije tone nakon toga postavljene su i na nogostupe preko kojih su dosad prolazili auti pa se preko mosta, izgleda, više ne može prošvercati niti jedan auto. Mostom su vozili samo biciklisti. 

'Uz most su sada i čuvari, a i policija ga obilazi. I Zrinjevac je obavio sve poslove pa se po mostu više ne voze ni njihova vozila uz koja su se švercali većinom stanari', pojašnjava Davor Jelavić.