Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić novinarima je danas potvrdio kako je raspisan natječaj za mjesto saborskog glasnogovornika, koji bi trebao javnosti približiti cjelokupne aktivnosti parlamenta, a što mediji, kazao je, nedovoljno čine.


Bebić je istaknuo kako je red i da Sabor ima svoga glasnogovornika, sve u želji što bolje komunikacije s javnosti. Smatra, naime, da mediji nedovoljno prate rad Sabora, ističući da se taj rad ne svodi samo na sjednicu, već i na veliku međunarodnu aktivnost, službena putovanja predsjednika Sabora i parlamentarnih izaslanstava, te zasjedanje radnih tijela. 'Jednom noticom da se barem kaže da smo bili u Indiji, Kini', poručio je novinarima, izvijestivši ih da će glasnogovornik biti iz njihovih redova, dakle medija.

Vezani članci Slika nije dostupna Križaljka u HDZ-u: Ako smijene Bebića, bit će u problemu Slika nije dostupna Kosor od Bebića, Jarnjaka i Šeksa traži očitovanje

>> Bebić angažira vlastitog glasnogovornika

Bebić je naglasio da zapošljavanje glasnogovornika ne znači da je saborski Ured za odnose s javnošću loše radio, istaknuvši kako Ured priprema i analizira saborske materijale, a da je potreban netko (glasnogovornik) tko će ih predstaviti javnosti. Natječaj je za izvanredni prijam u državnu službu na mjesto savjetnika-glasnogovornika u Uredu predsjednika Sabora objavljen je 15. ožujka i traje osam dana. (Hina)