Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Preko noći

Bankrotirao SkyEurope, 'zaglavili' putnici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovačka zrakoplovna kompanija SkyEurope noćas je bankrotirala.

Putnici su za bankrot jedne od najvećih niskotarifnih zrakoplovnih kompanija u Europi, doznali kad su se pomoću nevažećih zrakoplovnih karata pokušali ukrcati na zrakoplove, koji se nisu pojavili. SkyEurope je noćas bez ikakve prethodne najave na svojim internetskim stranicama putnicima poručio da obustavlja sve letove i da im novac za avionske karte neće biti vraćen. U kratkom priopćenju također su izrazili žaljenje zbog neugodnosti koje su izazvali.

Pročitajte i ovo Sudar automobila Ugašen još jedan život Prometna nesreća u okolici Zadra: Poginula je jedna osoba, očevid u tijeku Problem proračuna u Zadru - 1 tehnički proračun Sve je stalo zbog svađe: Gradonačelnik i Gradsko vijeće prebacuju loptice, a radnici strahuju za plaće

Putnici zaglavili i u Hrvatskoj

Stotine putnika su 'zaglavili' i u zračnim lukama u Splitu, Zadru i Dubrovniku odakle je SkyEurope danas trebao poletjeti za Bratislavu, Beč i Prag. Broj osoba koje ne mogu napustiti Hrvatsku mogao bi se popeti i do tisuću jer je samo u Splitu na aerodromu ostalo 'zarobljeno' 400 osoba.U Europi su ovakvu sudbinu Sky Europa očekivali jer je kompanija dulje vrijeme bila u financijskim problemima. Zbog nepodmirenih dugovanja od 11. kolovoza im je zabranjeno slijetanje u zračnu luku Beč, a od 1. rujna i u Prag, a i zadarskoj zračnoj luci ostali su dužni novac za takse još od prošle godine.

Uskače Czech Airlines

Najveća češka avio kompanija Czech Airlines prevarenim putnicima ponudila je prijevoz uz naknadu od 50 eura, pod uvjetom da prilikom kupnje karte donesu i nevažeću kartu slovačkog prijevoznika te, naravno, da u avionima ima mjesta. s obzirom da Czech Airlines u Hrvatskoj ima samo vezu sa Splitom, putnici iz Dubrovnika i Zadra morali bi pronaći način kako doći u Kaštele, a mnogi od njih nemaju novca.

Putnici otputovali u vlastitom aranžmanu

Oko 90 putnika, mahom turista, koji su danas u 15 sati zrakoplovom niskotarifnoga slovačkog prijevoznika ‘Sky Europe’ trebali odletjeti u Beč, pravodobno su obaviješteni o stečaju te tvrtke i o otkazivanju leta, doznaje se u zadarskoj Zračnoj luci. Putnici su u privatnom aranžmanu otputovali iz Zadra, a samo je manji broj njih došao u Zračnu luku. Zbog iznenadnog otkazivanja leta, nije bilo teškoća u zadarskoj Zračnoj luci. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene