Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Slovačka zrakoplovna kompanija SkyEurope noćas je bankrotirala.


Putnici su za bankrot jedne od najvećih niskotarifnih zrakoplovnih kompanija u Europi, doznali kad su se pomoću nevažećih zrakoplovnih karata pokušali ukrcati na zrakoplove, koji se nisu pojavili. SkyEurope je noćas bez ikakve prethodne najave na svojim internetskim stranicama putnicima poručio da obustavlja sve letove i da im novac za avionske karte neće biti vraćen. U kratkom priopćenju također su izrazili žaljenje zbog neugodnosti koje su izazvali.

Putnici zaglavili i u Hrvatskoj

Vezani članci Prometna nesreća, ilustracija - 3 Još dvije smrti na cestama: Kod Gračaca u teškoj nesreći poginula jedna osoba, a blizu Varaždina u slijetanju s ceste stradao motociklist Zrakoplov Ryanaira (Foto: AFP) Let do Zadra pretvorio se u pravi pakao: Pijani Britanci terorizirali putnike i osoblje, policija ih uhitila čim su sletjeli

Stotine putnika su 'zaglavili' i u zračnim lukama u Splitu, Zadru i Dubrovniku odakle je SkyEurope danas trebao poletjeti za Bratislavu, Beč i Prag. Broj osoba koje ne mogu napustiti Hrvatsku mogao bi se popeti i do tisuću jer je samo u Splitu na aerodromu ostalo 'zarobljeno' 400 osoba.U Europi su ovakvu sudbinu Sky Europa očekivali jer je kompanija dulje vrijeme bila u financijskim problemima. Zbog nepodmirenih dugovanja od 11. kolovoza im je zabranjeno slijetanje u zračnu luku Beč, a od 1. rujna i u Prag, a i zadarskoj zračnoj luci ostali su dužni novac za takse još od prošle godine.

Uskače Czech Airlines

Najveća češka avio kompanija Czech Airlines prevarenim putnicima ponudila je prijevoz uz naknadu od 50 eura, pod uvjetom da prilikom kupnje karte donesu i nevažeću kartu slovačkog prijevoznika te, naravno, da u avionima ima mjesta. s obzirom da Czech Airlines u Hrvatskoj ima samo vezu sa Splitom, putnici iz Dubrovnika i Zadra morali bi pronaći način kako doći u Kaštele, a mnogi od njih nemaju novca.

Putnici otputovali u vlastitom aranžmanu

Oko 90 putnika, mahom turista, koji su danas u 15 sati zrakoplovom niskotarifnoga slovačkog prijevoznika ‘Sky Europe’ trebali odletjeti u Beč, pravodobno su obaviješteni o stečaju te tvrtke i o otkazivanju leta, doznaje se u zadarskoj Zračnoj luci. Putnici su u privatnom aranžmanu otputovali iz Zadra, a samo je manji broj njih došao u Zračnu luku. Zbog iznenadnog otkazivanja leta, nije bilo teškoća u zadarskoj Zračnoj luci. (Hina)