Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bandić pustio u promet obnovljeni južni dio zelenog vala

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je pustio u promet tzv. južni dio zelenog vala, duljine 1255 metara, od Savske do Draškovićeve ulice, te prvu dionicu Palmotićeve ulice od Boškovićeve do Hatzove, kojih je rekonstrukcija stajala 30 milijuna kuna.

Najavljeno je da će preostali dio Palmotićeve ulice, od Hatzove do Branimirove, u promet biti pušten u subotu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nakon šamaranja maloljetnika Nobilo o šamaru: Možda sam pogriješio Slika nije dostupna U znak prosvjeda FOTO: Tinejdžeri zaustavili promet u Zagrebu

Bandić je novinarima izjavio da su radovi završeni šest dana prije roka, koji je bio 27. kolovoza. Dodao je da je prilikom obilaska gradilišta izjavljivao da bi radovi trebali završiti 17. kolovoza, ali i kako je bolje da su probili taj rok tri-četiri dana pa kvalitetno napravili posao.

Gradonačelnik je zahvalio stanovnicima na strpljenju za vrijeme radova te svim izvođačima i njihovim djelatnicima koji su radili nepuna dva mjeseca na temperaturi od 30 do 35 stupnjeva.

Koordinator radova Mario Miljavac izjavio je da je ovo bila kompletna izgradnja ceste iz početka. Rekao je da su išli s punim iskopom, promijenjene su sve komunalne instalacije za vodu, plin, elektroenergetski kablovi, pojačan je DTK, kompletno su promijenjeni semaforski uređaji te su uređeni prometnica, parkirna mjesta, nogostup i biciklistička staza. Dodao je da su uređene zelene površine, oplemenjen čitav drvored i posađena trava.

Pročelnik Gradskog ureda za prostorno uređenje, zaštitu okoliša, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet Davor Jelavić rekao je da je vodovod na području južnog zelenog vala rađen prije 103 godine i nikada do sada nije diran, a sada je saniran za idućih 50 godina te ne će biti gubitaka vode, plina i energenata. Rekao je da bi bio sretniji kada bi takvih ulica u gradu bilo puno više, odnosno da se Zagreb što više infrastrukturno obnovi.

Za iduće ljeto najavio je radove na Gornjem gradu i na prometnicama u centru, navevši kako je posebno problematična Stara Vlaška do katedrale.

Radove na južnom dijelu zelenog vala izvodilo je više građevinskih tvrtaka i njihovih kooperanata.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene