Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Odvjetnik Nobilo je na sudu svoju obranu završio riječima da je 15-godišnjaka morao ošamariti zbog svoje obrane.


'Šamar koji sam mu udario bio je nužan i opravdan. Oni su izvršili protupravni napad na moju slobodu kretanja. Zamahnuo je na mene, a šestorica se me okružila. Spriječio sam možda i gori incident, a reagirao sam refleksno', rekao je odvjetnik Ante Nobilo u svojoj završnoj riječi na Prekršajnom sudu, prenosi Jutarnji list.

Vezani članci Macron dobio šamar Incident na jugoistoku Francuske: Predsjednik dobio šamar iz publike uz uzvike "dolje Macron" Marijan Matijević Vukovarci ogorčeni zbog napada na dječaka koji je nosio masku s hrvatskim obilježjima: "Situacija je napeta i nepodnošljiva"

>> FOTO: Nobilo ošamario dječaka koji je prosvjedovao

On je pljusnuo 15 godišnjaka u prosincu prošle godine na Zelenom valu. Prema njemu ta pljuska spada u sferu nužne obrane. Tog dana desetak je maloljetnika iz protesta zakrčilo ulicu kontejnerima. Vozači su postali nervozni, jer je nastala gužva, pa su trubili. Nobilo je izašao iz auta i htio pomaknuti kontejner. Tada je izbila svađa, jer maloljetnici to nisu htjeli dozvoliti.

U svađi je odvjetnik ošamario jednog maloljetnika, a sve su zabilježila dvojica fotografa dnevnih novina. Preko 100-tinjak njihovih slika iskorišteno je na sudu kao dokaz. Pred sucem Darjanom Bižupićem danas je svjedočio i jedan od mladića iz grupe. On nije mogao vjerovati što Nobilo govori. Ogorčeno je rekao: ' Očito je da se on planira izvlačiti na samoobranu, iako opasnosti za njega nije bilo.'