Na pitanje je li primio mail udruge „U ime obitelji“ vezan uz pokušavanje zaustavljanje ratifikacije Istanbulske konvencije potpredsjednik Sabora, HDZ-ov Željko Reiner odgovara kako svi svakodnevno primaju brojne mailove, ali da ga nitko nije osobno kontaktirao.

Galerija


Nije želio otkriti kako će izgledati „interpretativna izjava“ koju HDZ planira priložiti uz prijedlog ratifikacije konvencije.

Vezani članci Branko Bačić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Bačić poziva na smirenost u Vukovaru, a Penavu razumije: "Ne treba žuriti s nečim ako to u ovom trenutku ne može proći" Branko Bačić (Foto: Dnevnik.hr) Bačić iskreno za Dnevnik Nove TV o pobuni u HDZ-u: "Nisam očekivao da će se ovako stvari odvijati"

„To će reći premijer Andrej Plenković, vjerojatno danas nakon Predsjedništva. Ne očekujem burnu sjednicu već konstruktivnu raspravu“, kazao je Reiner.

Upitan hoće li se ratifikacija naći na ovotjednoj sjednici Vlade, Reiner je poručio kako o tome odlučuje premijer.

Ističe kako će o ratifikaciji raspravljati na tijelima stranke nakon čega će obznaniti svoj stav.

Medijske napise o prijevremenim izborima do početka rujna ocijenio je spinovima.

Predsjednik kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić također je kazao kako je dobio bezbroj mailova o Istanbulskoj konvenciji, ali da ga iz udruge U ime obitelji nitko nije osobno kontaktirao.

„Njihovo je pravo organizirati prosvjede i slati zastupnicima njihove stavove, ali mi smo politička stranka koja nosi odgovornost za RH“, kazao je Bačić.

Istaknuo je kako se ne razmišlja o bilo kakvim prijevremenim izborima.

SDP-ov Peđa Grbin kazao je kako još ne može reći kako će glasati o prijedlogu Vlade za ratifikacijom Istanbulske konvencije jer ga još nije vidio te nije upoznat ni sa sadržajem eventualnih ograda.