Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Baby boom u zološkom vrtu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U dva mjeseca okotilo se čak dvadesetak mladunaca. Među njima i neke životinjske vrste kojih više nema u prirodi.

Sabljorogi oriks živi još samo u zoološkim vrtovima. Stoga je prinova u krdu uzgojenom izvan prirodne sredine dokaz kako su im životni uvjeti u Maksimiru izuzetno povoljni.

Pročitajte i ovo Spašavanje bjeloglavog supa - 4 na oporavku u ZOO-u Veličanstvena zaštićena ptica zalutala na - zagrebačku obilaznicu. Neizvjesno je hoće li se oporaviti, ali jedna je stvar dobar znak Slika nije dostupna SP u Njemačkoj izazvao baby boom

Maleni oriks, kada odraste, bit će doniran u jedan od afričkih nacionalnih parkova u kojima se obnavlja životinjski fond.

Praksa razmjene životinja rođenih u vrtovima uobičajena je. Bilo kakva pomisao o prodaji isključena je i zakonski kažnjiva. 

Osim oriksa, nove članove obitelji dobili su gnuovi, antilope sitatunga, jeleni aksis, indijski sveti majmuni Languri, te nosati rakuni - čak šest u dva legla.

Oko kamere pronašlo je neke od mladunaca. Vrućina je u skrovitu hladovinu sklonila većinu ostalih. Vrhunac sezone rađanja ponudio je svim posjetiteljima zoološkog vrta, osobito onima najmlađima, prizore koje samo ljepota prirode može pružiti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene