Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Završio na prekršajnom sudu

Nina Kuluz ispričala za što je sve prijavila Alessadra Avenatija

Alessandro Avenati (Dnevnik.hr)
Alessandro Avenati (Dnevnik.hr)
Aktualno Galerija Alessandro Avenati (Dnevnik.hr) Alessandro Avenati (Dnevnik.hr) +0 Nina Kuluz (Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
Alessandro Avenati, otac dječaka Cesarea u Splitu je završio na prekršajnom sudu. Ali razlog tome nisu htjeli reći ni odvjetnici. Jedino napominju da se radi o postupku koji nema veze s istinitim činjenicama. ''Gospodin Avenati je ogorčen i zaista nam nije jasno što se događa'', rekao je njegov odvjetnik.

''Gospodin Avenati je slobodan i može napustiti Republiku Hrvatsku. Inače je zbog postupka koji nema veze s istinitim činjeničnim stanjem priveden jutros na policiju i umjesto da jutros bude sa svojim djetetom, on je na žalost proveo cijelo jutro na policiji'', rekao je njegov odvjetnik.

Pročitajte i ovo Policija, ilustracija bilo je tragova krvi Noćno divljanje u Vrgorcu: Pijani razbijali lokal pa napali policiju Ilustracija Novi zakon Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: "Dragi vozači, nisu doktori krivi..."

''Apsurdna je situacija da se ne može izvršiti presuda, pravomoćna odluka hrvatskog suda. I umjesto da on sada ode u Italiju sa svojim djetetom, on se mora povlačiti po policiji i prekršajnom sudu'', požalio se odvjetnik, dok sam Avenati nije davao izjave.

Nešto više objašnjenja oko toga zašto je Avenati završio na prekršajnom sudu dala je Nina Kuluz, Cesareova majka.

''Mislim da se radi o obavijesnom razgovoru, a ne o uhićenju'', rekla je Nina Kuluz koja je oca svog djeteta prijavila više puta.

Alessandra Avenatija, prijavila je u lipnju prošle godine jer je, kako je ispričala, nakon što je prepričala susrete na ročištu, predstavnik policije rekao da tu ima elemenata obiteljskog nasilja te joj je sugerirano da to prijavi. Dokazi za obiteljsko nasilje nalaze se, kaže, na društvenim mrežama, mailovima te ima i svjedoka.

Zadnji put Avenatija je prijavila kazneno vezano za tajne ovrhe. ''Iz talijanskih novina smo doznali za tajne ovrhe gdje se spominju određena imena, naravno i sam otac koji podržava tajne ovrhe, koji je u Split jučer i došao da bi ovršio dijete. Naravno da to treba istražiti, da su takvi načini neprihvatljivi i da to treba prijaviti'', rekla je Kuluz.

Navodi da ga je kazneno prijavila i zbog vrijeđanja ispred djeteta: ''Morala sam to prijaviti. Jednom sam u tome pogriješila i sada za to plaćam debelo.''

Kuluz je na kraju ispričala da je dječak jučer proveo vrijeme s ocem te da je svemu prisustvovala socijalna služba.

''Treba nam mir. Moje dijete je jučer nakon godinu dana prvi put vidjelo oca. Inzistirala sam na tome da prisustvuje Centar za socijalnu skrb. Do sada nikad nismo dobili nekog njihovog djelatnika da bude prisutan. Ovaj put su se odazvali i na tome sam zahvalna. Iz tog razloga nije bilo ni prijetnji ni vrijeđanja. Dijete je nakon pet dana grča došlo u igraonicu, vidjelo je tatu bez straha da će ga uzeti. Jako sam zadovoljna i to bi trebao biti korak k nečem boljem'', zaključuje Kuluz.

Podsjetimo, donesena je pravomoćna sudska presuda prema kojoj bi osmogodišnji Cesare trebao ići živjeti s ocem u Italiju. Majka i dalje osporava tu odluku te je naređena ovrha nad dječakom, odnosno, od majke bi trebao biti odveden.

Nina Kuluz i Alessandro Avenati jedno su vrijeme imali zajedničko skrbništvo nad dječakom koji je trebao živjeti u Italiji, a majka ga je imala pravo viđati svaki dan. Nina je pobjegla iz Italije, skrivajući se u Bosni i Hercegovini. Potom se vratila u Split, a dječakov je otac dvaput pokušao sina vratiti u Italiju. U lipnju prošle godine pred njezinom je kućom bio organiziran veliki prosvjed u kojem se tražila odgoda ovrhe nad djetetom.

Ovrha je odgođena jer sud nije dječakovu ocu osigurao prevoditelja. U međuvremenu je na talijanskom sudu izgubila skrbništvo nad dječakom, zbog otmice sina osuđena je na tri godine i četiri mjeseca zatvora, obvezna je Alessandru isplatiti 50 tisuća eura odštete te ima obvezu javljanja talijanskoj policiji dva puta mjesečno.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene