Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Austrijska policija još ispituje hrvatskog zaštitara osumnjičenog za pljačku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Austrijska policija još provjerava pojedinosti vezane za uhićenje Tonija Valjka, osumnjičenog za krađu više od milijun kuna iz banke u Zagrebu, doznaje od kriminalističke policije u Villachu.

Valjak i njegova pratilja nalaze se u prostorijama kriminalističke policije u Villachu, koja ih je uhitila na temelju međunarodne tjeralice iz Hrvatske, izjavio je predstavnik kriminalističke policije u Villachu Friedrich Hanser.

Pročitajte i ovo Ilustracija nesreća u puli Na zaštitara pala drvena bandera, teže je ozlijeđen. Bio je na setu snimanja njemačkog filma Momo Slika nije dostupna Zaštitar osumnjičen za pljačku čeka izručenje iz Austrije

Austrijska je policija tragom informacija od građana otkrila Valjka i njegovu pratilju u jednom hotelu i kod njih pronašla 'znatnu svotu novca', rekao je Hanser. Nije želio otkriti detalje sadržaja informacija što ih je policija dobila od građana, ali je izjavio kako raspolaže informacijama da su Valjak i njegova pratilja izazvali sumnju mijenjajući 'znatni iznos novca' iz kuna u eure. 

>> U Austriji uhićen zaštitar koji je ukrao milijun kuna iz banke

Austrijska policija nastoji ustanoviti koju je ulogu u slučaju imala Valjkova pratilja osim što je sudjelovala u mijenjanju valute. Hanser je izjavio da nastoji ustanoviti okolnosti događanja u Austriji, ali da se ne želi miješati u posao hrvatskih kolega koji istražuju pljačku.

Kako je Hanser rekao u četvrtak poslije podne, u tijeku su posljednji razgovori u policiji u Villachu s uhićenima u kojima se u prvom redu treba rasvijetliti uloga Valjkove pratilje. Nakon toga, uhićeni će biti premješteni u Klagenfurt gdje će nadležna tijela odlučiti o daljnjem postupku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene