Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U Austriji uhićen zaštitar koji je ukrao milijun kuna iz banke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U austrijskom gradu Villachu uhićen je prijepodne zaštitar Toni Valjak osumnjičen za krađu više od milijun kuna iz poslovnice Volksbanke u Maksimirskoj ulici u Zagrebu, potvrdio je glasnogovornik Ravnateljstva policije.

Ravnateljstvo je obavijestilo Ministarstvo pravosuđa i pokrenut je postupak izručenja, rekao je glasnogovornik Krunoslav Borovec.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pokrenut postupak izručenja Tonija Valjka Slika nije dostupna Austrijska policija još ispituje hrvatskog zaštitara osumnjičenog za pljačku

Poslovnica banke, koju je 35-godišnji osumnjičeni zaštitar čuvao, opljačkana je 19. srpnja ujutro, a tjeralicu je policija za njim raspisala 21. srpnja, navodeći da posjeduje oružje.

Osim za tešku krađu, sumnjiči ga i za protupravno oduzimanje slobode 35-godišnje zaposlenice banke koju je zatvorio u toalet, rekavši joj da je u tijeku pljačka, i odnio novac iz trezora. Zeposlenica je nakon pola sata uspjela otvoriti vrata i pozvati policiju.

Identitet osumnjičenog 35-godišnjeg zaštitara objavila je tvrtka Sokol Marić u kojoj je bio zaposlen. U tvrtki su rekli kako je Valjak dotad bio primjeren djelatnik, više puta nagrađivan za svoj rad.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene