Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Arnaut: BiH je odavno nudila Hrvatskoj sporazum o izručenju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlasti Bosne i Hercegovine odavno su nudile Hrvatskoj dogovor o uzajamnom izručenju počinitelja kaznenih djela koji bježe od pravde služeći se dvojim državljanstvom, a bilo koji korak koji vodi rješavanju tog problema dobro je došao, izjavio je Damir Arnaut, pravni savjetnik predsjedatelja Predsjedništva BiH Harisa Silajdžića.

"Inicijativa s naše strane odavno postoji i bilo kakav korak s hrvatske strane u tom pravcu dobro je došao", kazao je Arnaut kako ga citira "Oslobođenje".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Holbrooke: Bez Daytona, al-Qaida bi napad 11. rujna izvela iz BiH Slika nije dostupna BiH: Nevladine udruge za zakon o reformi policije

Podsjetio je kako je BiH do sada raspisala tjeralice za 33 svoja državljana koja su se pred izdržavanjem kazne sklonili u Hrvatsku jer imaju i hrvatsko državljanstvo.

Arnaut je krivnju za ovakvo stanje prebacio na Hrvatsku ustvrdivši kako s njene strane do sada nije bilo spremnosti za rješavanje ovog problema.

"Nikada nismo naišli na spremnost Hrvatske i to uvijek s obrazloženjem da im članak IX Ustava ne dopušta izručenje građana Hrvatske", kazao je Silajdžićev savjetnik.

Arnaut je ustvrdio kako za BiH nije nikakav problem utvrditi pravnu osnovu za uzajamno izručenje jer je u toj zemlji ovo pitanje regulirano članom 415. Zakona o kaznenom postupku BiH kojega je lakše promijeniti od ustavnih odredbi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene