Apsurd u Okrugu Gornjem na otoku Čiovu. Škola, otvorena prije nešto više od tri godine i vrijedna više od 20 milijuna kuna, privremeno je zatvorena jer prokišnjava. Sigurnost učenika ugrožena je, pa sada odlaze na nastavu u Trogir.

Galerija


Vlasnik škole koja prokišnjava tri godine nakon što je sagrađena jest Općina Okrug, a osnivač je Splitsko-dalmatinska županija.

Vezani članci Radovan Fuchs (Foto: Dnevnik.hr) Premijerov savjetnik za obrazovanje Radovan Fuchs: "Ministrica jako impulzivno nastoji implementirati neke ideje" Kamion Čistoće odvozi glomazni otpad s divljeg odlagališta pored nacionalne knjižnice (Foto: Dnevnik.hr) Gradske vlasti tek nakon priloga u Dnevniku Nove TV reagirale na problem Zagrepčana s divljim odlagalištem otpada

Tomislav Đonlić, pročelnik upravnog odjela za prosvjete splitsko-dalmatinske županije, kaže da će se, iako je škola u vlasništvu općine, županija uključiti u rješavanje nastaloga problema. Dobili su, kaže, upozorenje iz škole, mišljenja nadležnih službi i smatra da je ravnateljica postupila odgovorno.

''Očekuju nas razgovori s općinom i žurno saniranje stanja'', kaže Đonlić.

Voda je došla u doticaj s električnim instalacijama, a sada je u tijeku procjena toga što se sve mora sanirati.

Ravnateljica kaže da su ovi problemi postojali već i ranije, a sa sanacijom se čekalo sve dok ona nije premjestila učenike u drugu školu.

''Mi kao upravni odjel znamo za ova događanja posljednjih desetak dana'', rekao je Đonlić te je obećao da će kao upravno tijelo i županija učiniti sve da čim prije djecu vrate u školu.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr