Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iako je u pozivu prošlog vikenda prikupljeno oko 200 doza krvi, to je nije dovoljno.


Zbog povećane potrošnje zaliha krvnih pripravaka, Crveni križ Osijek apelira na dobrovoljne darivatelje krvi da se jave Odjelu za transfuzijsku medicinu KBC-a Osijek.

Vezani članci Grijanje, ilustracija Dobre vijesti za građane: Stižu manji računi za plin, stanovnici ovoga grada uštedjet će više od 200 kuna Dobrovoljni darivatelj James Harrison koji je spasio 2,4 milijuna nerođene djece posljednji put dao krv (Foto: Australian Red Cross) Dobrovoljni darivatelj koji je spasio 2,4 milijuna nerođene djece posljednji put dao svoju rijetku krv

Iako je u pozivu prošlog vikenda prikupljeno oko 200 doza krvi, to je nije dovoljno, pa je na izvanrednoj konferenciji za medije apel ponovljen. Trenutačno su zalihe na donjim granicama te su u KBC-u Osijek, ali i drugim slavonskim gradovima - prisiljeni obustaviti sve operativne zahvate koji nisu hitni. Nedostaje svih krvnih grupa, osobito s negativnim RH faktorom.

'Stanje je takvo da smo bili prisiljeni stopirati sve hladne operativne programe znači donje granice zaliha koje su u našoj banci krvi su takve da imamo samo krvi za hitne bolesnike, za hitne operativne zahvate i neke veće prometne nezgode', rekla nam je Sanja Vidović iz Odjela za transfuzijsku medicinu KBC-a Osijek.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook