Na obilježavanje Dana Oružanih snaga došao je i general Ante Gotovina, koji se osvrnuo na pozitivne strane društva u kojem živimo, ali i upozorio na to da moramo zavrnuti rukave, jer nam nitko ništa neće pokloniti.

Galerija


Na svečanu akademiju u povodu 27. obljetnice osnutka Oružanih snaga RH došao je i legendarni general Ante Gotovina. ''27 godina od utemeljenja Oružanih snaga koje su tada u prvoj fazi imale zadaću oduprijeti se agresoru, u drugoj fazi poraziti agresora i osloboditi zemlju. Ostvarili smo samostalnost, sigurnost i slobode koje danas uživamo. Za to su mnogi dali svoje živote i oni koji nose trajni biljeg.

Vezani članci Ante Gotovina na fešti u Pakoštanima Gotovina i branitelji zabavljali se u pakoštanskom restoranu: "Tu se pojelo i bilo malo zajedno i svatko svojim putem..." Hrvatska vojska, ilustracija Tragedija na području Karlovca: Smrtno stradao 21-godišnji kadet Oružanih snaga

Naše oružane snage i danas i nadalje uvijek imaju brigu o sigurnosti. Oružane snage, hrvatska vojska, jedan su od najvažnijih stupova nacionalne sigurnosti. Kao što vidimo i u sustavu domovinske sigurnosti, ti ljudi koji su psihofizički sposobni, tehnički opremljeni, nosioci su i tih zadaća'', rekao je Gotovina.

Upitan je kako gleda na neke probleme na koje drugi upozoravaju u današnjici – klijentelizam i borbu protiv njega. ''Postoje institucije u državi koje se trebaju brinuti o tome. Mi možemo misliti, ali možemo samo misliti, a na njima je da rade'', ističe.

Na pitanje brinu li se dovoljno, kaže: ''Nadam se. Mi smo optimisti.''

Prokomentirao je i stanje u društvu: ''Može uvijek bolje. Ali slobodni smo, sigurni i imamo razloga biti sretni. Moramo zavrnuti rukave. Nikada nam nitko neće nešto dati na dar. Svjesni smo toga.''