Andrej Plenković i ministrica francuskih oružanih snaga Florence Parly
Andrej Plenković i ministrica francuskih oružanih snaga Florence Parly Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Hrvatski premijer Andrej Plenković razgovarao je o problemu ilegalnih migracija razgovarao s francuskom ministricom za Oružane snage Florence Parly te ju je izvijestio o svojem posjetu grčko-turskoj granici, priopćeno je iz Banskih dvora.


U priopćenju stoji da je razmotrena "aktualna situacija s problemom ilegalnih migracija, a premijer Plenković izvijestio je o svom nedavnom posjetu grčkoj-turskoj granici i tamošnjoj situaciji, kao i o naporima koje ulaže hrvatska policija u zaštiti granice".

Vezani članci Joško Klisović Klisović odgovorio Plenkoviću na prozivke o poznanstvu s Bandićem: "Žao mi je što tako brzo ne reagira na ključne probleme" Andrej Plenković Plenković se upisao u knjigu žalosti pa komentirao spekulacije da će HDZ zamijeniti kandidata za izbore u Zagrebu

Tisuće migranata krenule su prema Grčkoj kada je Ankara 28. veljače otvorila granice prema Europi i prekršila obveze unutar sporazuma s EU-om iz 2016. godine.

Vodeći europski dužnosnici, među njima i hrvatski premijer Plenković, u utorak su posjetili grčko-tursku granicu i sastali se s grčkim premijerom Kiriakosom Micotakisom.

U priopćenju se dodaje i da je ministrica Parly pohvalila aktivnu i učinkovitu ulogu Hrvatske u predsjedanju Vijećem Europske unije u zahtjevnom vremenu punom izazova za budućnost Europe.

Bilo je riječi i o suradnji Hrvatske i Francuske u obrambenim pitanjima te u području naoružanja i vojne opreme, kao i o jačanju obrambenih sposobnosti EU-a, dodaje se u priopćenju. (Hina)