Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Aktualni sat Gradske skupštine

Bandića opet razljutili: 'Ja sam normalan Hrvat. Kome prodajete pamet?'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gradski zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Zoran Piličić (HDZ) rekao je na aktualnom satu da se jučer, na Dan neovisnosti, osjećao posramljeno i kao branitelj i kao zastupnik jer braniteljima nije omogućeno da taj praznik dostojno proslave zbog paralelnih događanja na Trgu bana Jelačića, a svojom izjavom je razljutio gradonačelnika Milana Bandića.

'Jučer, na Dan nezavisnosti, osjećao sam se se posramljeno jer nije bilo mjesta za postrojavanje branitelja, a Trg je izgledao kao vašar zbog paralelnih događanja. Zašto se to dešava?', upitao je Zoran Piličić navodeći kako su mu to spomenuli i iz nekih braniteljskih udruga, kao i građani, 'a gradonačelnik se tome iščuđava'.

Pročitajte i ovo Zagrebački Jarun Na Dan planeta Zemlje Na Jarun se više ne može automobilom: Dopuštenje imaju samo ove kategorije građana Slika nije dostupna Partneri protiv Odbačen Bandićev plan za gospodarenje otpadom

Milan Bandić mu je odgovorio da je Grad Zagreb istinska EU metropola, a Trg reprezent te metropole i da je na to ponosan.

'Nisam ni od brigadira Deme ni od pukovnika Lace (iz Gradskog ureda) čuo za 'pogrom' na Trgu. Uplašili ste me. Ni jedna udruga, a najmanje braniteljska, nije mi se javila. A zašto niste spomenuli prekrasan koncert? Trg je zajednički, i branitelja i drugih, a stejdž je bio u funkciji pripreme koncerta. Ne vidim razloga za vaš oštar ton i to da vam je bilo neugodno', rekao je Bandić i dodao kako nije vrijeme za sletove kao u Sjevernoj Koreji.

Piličić mu je odgovorio kako ne želi širiti to na ideološke teme, već smatra da je to bilo neprimjereno.

'U čije ime govorite, ako govorite u svoje, pustite branitelje na miru. Niste domoljubniji od mene. Niti socijalniji. Hoćete li reći da gradonačelnik nema puls za branitelje? Pa tko je dočekao Gotovinu i Markača na Trgu?', upitao je Bandić.

'Da ste mi se obratili, a da smo se mi oglušili - onda bih vam čestitao. Ja sam normalan Hrvat. Kome prodajete pamet? Hoćete provući da gradonačelnik nema osjećaja za domoljublje za Dan nezavisnosti, a organizirao je najveći koncert u Hrvatskoj na taj dan. Branitelji su svetinja ove zemlje', rekao je te dodao kako će već sutra primiti predstavnike braniteljskih udruga ako to žele, a Piličiću je poručio da više nikud ne ide privatno.

Bandić najavio samostalni izlazak na parlamentarne izbore

'Gradonačelnik Bandić je institucija kao što su hrvatski branitelji institucija. Ja nigdje ne idem privatno, osim kod prijatelja. Kad se vi privatno odlučite ići - ne idite!', odgovorio mu je Bandić.

Bandić: ne gledam kako SDP-ovci, a kako HDZ-ovci odvajaju otpad

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić očekuje da gradski zastupnici na sjednici Skupštine podrže plan gospodarenja otpadom jer smatra da to nije političko pitanje, nego za Zagreb povijesna odluka.

'To nije političko pitanje. Ne gledam kako SDP-ovci odvajaju otpad, a kako HDZ-ovci', rekao je na aktualnom satu Gradske skupštine i ocijenio da je u Zagrebu ekološka svijest sviju manja od instaliranja ekološke infrastrukture pa se 90 posto otpada vozi na Jakuševac, jer 'mudriji' čak izrežu madrac na osam dijelova i bace u kantu.

'To je i povijesna odluka za Grad Zagreb i ljude koji u njemu žive. Problem seže u 1964. Riješimo ono što nisu naši preci', rekao je na aktualnom satu. Tema gospodarenja otpadom nametnula se jer su Zelena akcija i udruga građana iz Resnika, u kojemu se treba graditi spalionica, jutros prosvjedovale ispred Stare gradske vijećnice.

HDZ-ov zastupnik Andrija Mikulić upitao je Bandića zašto je poništen novi natječaj o zbrinjavaju određenih vrsta otpada, osim komunalnog, a gradonačelnik mu je odgovorio da žele izabrati najboljeg ponuditelja i da tu ne smiju pogriješiti.

'Odlukom bajnog ministra mi bi na Jakuševac trebali voziti samo komunalni otpad, a mi vozimo tamo sve što stane u rotaciju i kontejnere ispred zgrade - gaće, čarape, papir, staklo, baterije, lijekove, uloške, pelene', upozorio je Bandić i dodao kako nije riješeno pitanje opasnog otpada i da se on izvozi, za što krivom smatra državu. Sebe pak smatra odgovornim što nema regionalnog rješenja za komunalni otpad.

'Da je bilo sreće, sve bi bili riješili prije godinu dana. Danas bi drek tekao u Savu, a pajceki jeli otpad na Jakuševcu da nismo izgradili pročišćivač i sanirali odlagalište, a konačnog rješenja nema bez plana gospodarenja otpadom. To moramo riješiti, vidjet ću vas koliko ste na liniji odgovornosti', poručio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić odgovarajući na pitanje Andrije Mikulića (HDZ) što s planom gospodarenja otpadom.

Mario Župan (HDZ) zanimao se zašto se organizirao 'dernek' u Kozari Boku i Kozari Putevima, odnosno susret hrvatskog predsjednika Ive Josipovića s građanima, a SDP nigdje nije istaknuo da to organizira, već se činilo da to organiziraju tamošnji mjesni odbori i vijeće gradske četvrti, a to, kaže Župan, nije istina.

Gradonačelnik Bandić odgovorio mu je da je ondje bio 3. i 6., ali ne na derneku nego u obilasku radova. 'U Kozari Boku i Kozari Putevima bio sam toliko puta koliko vi nećete bit za 10 godina, a tko organizira skupove... pa kampanja je, Mario', rekao je i dodao: 'Prije izbora i prije ženidbe najviše se obećaje, zato pazite. Netko ide cijele godine, a netko pred izbore.'

Bandić je poručio kako se 'Hrvatska 2014. brani znanjem i radom, a puškom prvih pet godina'.

'To će biti jedan od mojih izbornih slogana na slijedećim izborima - prvim, drugim i trećim', rekao je Bandić u odgovoru zastupniku HDZ-a Petru Semrenu koji je upitao zašto se djeca, koja pohađaju katoličku školu, ne mogu voziti u autobusu zajedno s djecom iz osnovne škole 'Fran Krsto Frankopan' i radi li se o diskriminaciji.

Naveo je da je taj problem riješen i poručio da će, kad bude 'gradonačelnik Hrvatske' onda će svi imati besplatne udžbenike za osnovne i srednje škole.

'Sutra ćemo se zajedno odvesti da vidimo hoće li sva djeca ući u autobus. Ako to smatrate problemom, sve ću ostaviti i iću s vama', kazao je.

Ivanu Ćeliću (HDZ) obećao je da će idući tjedan riješiti problem u Psihijatrijskoj bolnici Sv. Ivan, ako je ondje doista ukinut odjel za autizam. 'Nitko me nije izvijestio da je tamo ukinuta dijagnostika. Ako je napravljen gaf idući tjedan to ćemo riješiti', dodao je. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene