Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traži se mjesto više

Ako se po predsezoni sezona poznaje, ova bi mogla biti rekordna: "Hotelijere posebno veseli veliki broj domaćih gostiju"

Predsezona je u punom jeku, u Hrvatskoj se trenutačno odmara 240 tisuća gostiju. Ako je suditi po "prvomajskom" vikendu, očekuje nas rekordna turistička sezona.Najviše je Slovenaca, a Istra, Kvarner i Splitsko-dalmatinska županija hit su destinacije.

Na krajnjem jugu uživa se na suncu, stare gradske jezgre Dubrovnika i Splita prepune su turista. Unatoč sivim oblacima, stol više traži se na terasama diljem obale, a lijep dan brojni gosti iskorištavaju za šetnju uz more.

"Tri puta više dolazaka, i 50 posto noćenja više u odnosu na prošlu godinu, jako puno, zapravo neograničeni broj Slovenaca", poručuje Srđan Liverić iz Turističke zajdnice Vira.

Reporterka Dnevnika Nove TV Katarina Jusić otišla je u Opatiju gdje je otvoreno 30 hotela uz apartmane, sobe i vile za odmor.

Pročitajte i ovo Slovenski vikend u Biogradu - 3 Predsezona je dobro krenula Slovenski vikend u Biogradu postao tradicija za mnoge turiste: "Rakija connecting people"

Pročitajte i ovo Boris Žgomba Donosi Dnevnik Nove TV Raste interes, ali rastu i cijene u turizmu: "Naši gosti gledaju prvo kvalitetu, a nakon toga cijenu"

"Kako mi kažu hotelijeri veseli ih i velik broj domaćih gostiju. Što se tiče dužine trajanja odmora - gosti su već počeli dolaziti u četvrtak tako da su si s današnjim danom spojili konkretniji odmor. Ono što ide na ruku ovaj vikend dobrim turističkim brojkama je i vrijeme", rekla je reorterka.

Što je još doprinjelo uspjehu turizma ovoga vikenda pogledajte u videu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene