Bivši predsjednik Uprave Uljanik grupe Gianni Rossanda, bivši članovi Uprave Marinko Brgić i Veljko Grbac, bivši predsjednik Uprave "3. maja" Maksimilijan Percan, bivši direktori Uljanik plovidbe Dragutin Pavletić i Uljanik Brodogradilišta Silvan Kranjc danas izlaze iz istražnog zatvora.

Galerija


Državno odvjetništvo obavijestilo je nadležni sud o tome da su ispitani svi svjedoci tijekom istrage koja se vodi protiv bivših direktora i članova uprave Uljanika i 3. maja.

Vezani članci Predstavnici CSIC-a u Uljaniku (Foto: Dusko Marusic/PIXSELL) Završio sastanak s Kinezima: "Zainteresirani su za tehnologiju, o novcu nismo pričali", Sindikati: "Pozdravljamo svakog investitora" Milan Bandić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Bandić o brodogradilištima: "Da sam ja napravio nešto slično, bio bih na kandelaberu, tu na Jelačić placu"

Bivši direktor Uljanik plovidbe Dragutin Pavletić izašao je u pratnji žene i muškarca koji je vikao na novinare i snimatelje. Iz zatvora su izašli i Brgić i Rossanda koji nisu bili raspoloženi za davanje izjava, a očekuje se još i izlazak Silvana Kranjca. 

Uz navedenu šestoricu, za nanošenje štete tim tvrtkama i državnom proračunu od 1,2 milijarde kuna, osumnjičeno je još osam osoba, kao i tvrtka Uljanik plovidba. Sve ih se zajedno sumnjiči za zloporabe u gospodarskom poslovanju i subvencijsku prijevaru u Uljaniku i 3. maju.