Obavijesti Video Pretražite Navigacija

600 policajaca na 35 radnika TDZ-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz nesluženih policijskih izvora saznajemo da je u pripremi čak 600 policajaca, najvećim dijelom interventih jedinica, za akciju "čišćenja" Tvornice, a u medijima je za ponedjeljak najavljeno zatvaranje prometa u Hochmannovoj ulici od 6 do 20 sati.

Osim temeljne, čelni ljudi hrvatske policije odlučili u 'dići' još stotine interventnih policajaca kako bi osim potrebe izvođenja 35 radnika osigurali prostor i sve objekte u tvornici. Tako je ovih dana pozvano pojačanje interventnih jedinica iz varaždinske i karlovačke županije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Snimljeno super kamerom NASA snimila - Ovako izgleda raketa u pogonu Slika nije dostupna Raskidaju se ugovori Gasi se i posljednji izdanak tvrtke koja je pred rat zapošljavala oko 13.000 radnika

Novi sindikat ostat će u posjedu zgrade u Jagićevoj i nakon što svi radnici Tvornice duhana Zagreb (TDZ) kojima je to Općinski sud u Zagrebu odredio napuste taj prostor, rekao je predsjednik Novog sindikata Mario Iveković na današnjoj
izvanrednoj sjednici Izvršnog odbora.

Zagrebački Općinski sud jučer je odredio da 31. srpnja u osam sati, na temelju rješenja o ovrsi, radnici trebaju napustiti Tvornicu duhana Zagreb koju su zauzeli prije više od sto dana zahtijevajući poništenje njezine privatizacije i pretvorbe.

Istaknuo je da se radi se o pripremi invazije na taj prostor, što
smatra farsom i sramotom za vlast "jer kriminalci stalno izmiču, a kada treba napasti sindikat koji brani interese radnika, spremna je angažirati veliku silu".

Ako nas jake snage MUP-a izbace odavde, tužit ćemo Republiku Hrvatsku, najavio je Iveković i pozvao građane da se okupe 31. srpnja pred Tvornicom i podupru ih, ali i da budu promatrači jer se boji za sigurnost radnika.

Iveković je rekao da Novi sindikat nema namjeru postupati po sudskom rješenju koje se ne odnosi na njih.

Tvornica duhana Rovinj (TDR) i TDZ podigli su tužbu za ometanje posjeda protiv radnika, članova Novog sindikata, bez obzira na to jesu li oni sudjelovali u zauzimanju posjeda ili nisu, dodao je.

Nedopustivim smatra što tuženi radnici nisu saslušani kao stranke u postupku i što je cijeli postupak vođen kao formalno pokriće za unaprijed donesenu presudu.

Upozorava da bi presude u 38 sudskih postupaka zbog nezakonitih otkaza ugovora o radu postale bespredmetne ako poslodavac u međuvremenu odnese strojeve i prenamijeni prostor.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene