Premijer Andrej Plenković i ministar Tomislav Ćorić tvrde da nastavljaju pregovore kako bi pronašli uvjete u kojima se BAT-ova proizvodnja u Hrvatskoj može nastaviti, no ne mogu obećati ljudima da će zadržati svoja radna mjesta.

Galerija Tvornica duhana - 1 +0 Tvornica duhana - 2

British American Tobaco žali se na uvjete poslovanja i visoke trošarine. Vlada će i ove godine nastaviti s poreznim i drugim rasterećenjima, tvrdi premijer, kako bi se dodatno poboljšali uvjeti poslovanja za sva poduzeća u Hrvatskoj. A s predstavnicima duhanske industrije nastavit će razgovore započete prije izbora.

Vezani članci Rusija, Moskva Poznati svjetski brend zatvara svoje restorane u Rusiji: "Nastavak poslovanja nije održiv" Slika nije dostupna Odluka o sudbini TDR-a: Radnici strahuju za budućnost

"Nama je u interesu da kompanije poput BAT-a ,važne za Hrvatske velike izvozne djelatnosti, nego i proizvodnje ne samo ljudi u Istri nego i oni koji rade u Virovitičko-podravskoj županiji. Mi vodimo razgovore da oni ostanu u Hrvatskoj što dulje", rekao je premijer Andrej Plenković.

Novinari su o najavama mogućeg odlaska BAT-a iz Kanfanara pitali i ministra gospodarstva i održivog razvoja Tomislava Ćorića, koji je istaknuo kako je Vladi i resoru gospodarstva svako radno mjesto u Hrvatskoj zanimljivo.

Opstanak bilo koje industrije, u ovom slučaju proizvodnje cigareta, je nešto što mi kao Vlada podržavamo i osobno, kao ministar gospodarstva, sam zainteresiran da se iznađu uvjeti u kojima proizvodnja u Kanfanaru, i uz to vezanog čitavog kruga kooperanata, nastave funkcionirati, rekao je Ćorić.

Na novinarski upit može li radnicima BAT-a obećati da će ostati na svojim radnim mjestima, ministar Ćorić je odgovorio kako ne može obećati ni jednom radniku u nekoj privatnoj pravnoj osobi da će ostati na svom radnom mjestu.

"To jednostavno nije moguće, to je ocjena odnosno procjena i u konačnici odluka vlasnika kompanije. Ono što mogu obećati je da ćemo na razini Ministarstva gospodarstva uvijek činiti sve da svako radno mjesto u Hrvatskoj bude očuvano odnosno da se broj radnih mjesta onda i zaposlenost poveća", poručio je Ćorić.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju