Varaždinska policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 55-godišnjakom zbog sumnje da je krivotvorio diplomu s kojom je radio u jednoj srednjoj školi u Varaždinu.

Galerija


Policija je postupala po prijavi srednje škole, a muškarac je osumnjičen za djelo Krivotvorenje isprave, priopćila je policija.

Vezani članci Policija, ilustracija U Glinskim Poljanama našla arsenal oružja: Na tavanu bila i zolja i više kilograma TNT-a Strava u Splitu Strava u Splitu: Životinja obješena na Rivi, uginula u mukama? Isprva se činilo da je pas, ali...

Kako se sumnja, 55-godišnjak je nakon lipnja 1992. godine na osobnom računalu izradio krivotvorenu diplomu jednog fakulteta u Zagrebu iz koje je vidljivo da je stekao stručnu spremu sedmog (VII/I) stupnja i stručni naziv diplomirani inženjer, iako je na istom fakultetu stekao stručnu spremu šestog (VI/I) stupnja i stručni naziv inženjer.

Navedenu krivotvorenu diplomu 55-godišnjak je upotrijebio za zasnivanje radnog odnosa u jednoj srednjoj školi u Varaždinu, čiji je bio zaposlenik od 1993. do svibnja 2019. godine, navela je Varaždinska policija.