Varaždinska policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 55-godišnjakom zbog sumnje da je krivotvorio diplomu s kojom je radio u jednoj srednjoj školi u Varaždinu.

Galerija


Policija je postupala po prijavi srednje škole, a muškarac je osumnjičen za djelo Krivotvorenje isprave, priopćila je policija.

Vezani članci Policija, ilustracija Policija otkrila lopove koji su iz pošte u Zadru ukrali više od 100.000 kuna, serijski kradljivci operirali diljem obale Policija na zagrebačkim Srednjacima Policijske rotirke zabrinule stanare: Što se to događa u zagrebačkom kvartu Srednjaci?

Kako se sumnja, 55-godišnjak je nakon lipnja 1992. godine na osobnom računalu izradio krivotvorenu diplomu jednog fakulteta u Zagrebu iz koje je vidljivo da je stekao stručnu spremu sedmog (VII/I) stupnja i stručni naziv diplomirani inženjer, iako je na istom fakultetu stekao stručnu spremu šestog (VI/I) stupnja i stručni naziv inženjer.

Navedenu krivotvorenu diplomu 55-godišnjak je upotrijebio za zasnivanje radnog odnosa u jednoj srednjoj školi u Varaždinu, čiji je bio zaposlenik od 1993. do svibnja 2019. godine, navela je Varaždinska policija.