Varaždinska policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 55-godišnjakom zbog sumnje da je krivotvorio diplomu s kojom je radio u jednoj srednjoj školi u Varaždinu.

Galerija


Policija je postupala po prijavi srednje škole, a muškarac je osumnjičen za djelo Krivotvorenje isprave, priopćila je policija.

Vezani članci Snoopy i Maša ponovno nanjušili kokain (Foto: MUP) Velika policijska akcija u Zagrebu: Snoopy i Maša ponovno nanjušili kokain Ambulanta u Obrovcu (Foto: Provjereno) - 3 Građani Obrovca šokirani: "Zakazale su sve institucije, ova drama se odvija godinama"

Kako se sumnja, 55-godišnjak je nakon lipnja 1992. godine na osobnom računalu izradio krivotvorenu diplomu jednog fakulteta u Zagrebu iz koje je vidljivo da je stekao stručnu spremu sedmog (VII/I) stupnja i stručni naziv diplomirani inženjer, iako je na istom fakultetu stekao stručnu spremu šestog (VI/I) stupnja i stručni naziv inženjer.

Navedenu krivotvorenu diplomu 55-godišnjak je upotrijebio za zasnivanje radnog odnosa u jednoj srednjoj školi u Varaždinu, čiji je bio zaposlenik od 1993. do svibnja 2019. godine, navela je Varaždinska policija.