Obavijesti Video Pretražite Navigacija
objavila ministrica divjak

Otkriveni novi lažnjaci: Učitelj fizike s lažnom diplomom PMF-a i vozač Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju s lažnom svjedodžbom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak na Facebooku je obznanila da je razotkriveno još 10 novih lažnih isprava u resoru znanosti i obrazovanja.

Novootkriveni lažni dokumenti pokazali su da je jedna osoba s lažnom diplomom fizike radila od 2015. godine u jednoj osnovnoj školi, dok je druga radila u Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju kao vozač s krivotvorenom svjedodžbom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna lažne diplome i svjedodžbe Blaženka Divjak o rezultatima provjere diploma: "U sustavu je pronađeno 35 krivotvorenih dokumenata" Ilustracija: Hrvoje Jelavic/PIXSELL Dan borbe protiv korupcije S lažnom diplomom više od 20 godina predavala engleski, otkrivena i lažna svjedodžba kuharice

Ministrica Blaženka Divjak poručuje da obje osobe više ne rade na tim radnim mjestima te da su nadležne institucije obaviještene o svemu.

Objavu ministrice Divjak premosimo u cijelosti:

Nakon 50 radnih dana otkako smo identificirali prvu prijevaru i pokrenuli inicijativu za provjeru vjerodostojnosti isprava u resoru znanosti i obrazovanja, otkriveno je ukupno 10 lažnih isprava.

Posljednje dvije nedavno otkrivene krivotvorene isprave su diploma PMF-a u Zagrebu te svjedodžba za vozača motornoga vozila.

Osoba s diplomom fizike i tehnike radila je od 2015. godine u jednoj osnovnoj školi, dok je osoba s krivotvorenom svjedodžbom radila u Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju kao vozač.

Obje osobe više ne rade s mladim ljudima, a institucije u kojima su varalice radile obavijestile su nadležna tijela koja postupaju po daljnjoj proceduri.

Još jednom želim poslati jasnu poruku da namjeravamo nastaviti s ovom antikorupcijskom mjerom dok se sustav ne pročisti od varalica koji ruše dignitet struke i ruše povjerenje u sve one marljive i poštene ljude koji svoj posao rade savjesno i odgovorno.

Aktualno Prekasno shvatili što su snimili, dobro su se prestravili kad su vidjeli slike Pogledajte bolje (Foto: thechive.com) Pogledajte bolje (Foto: thechive.com) Foto: thechive.com Pogledajte bolje (Foto: thechive.com) - 3 Pogledajte bolje (Foto: thechive.com) - 3 Foto: thechive.com Pogledajte bolje (Foto: thechive.com) - 2 Pogledajte bolje (Foto: thechive.com) - 2 Foto: thechive.com Pogledajte bolje (Foto: thechive.com) - 1 Pogledajte bolje (Foto: thechive.com) - 1 Foto: thechive.com Pogledajte bolje (Foto: thechive.com) - 9 Pogledajte bolje (Foto: thechive.com) - 9 Foto: thechive.com +8 Pogledajte bolje (Foto: thechive.com) - 8 Miks Prekasno shvatili što su snimili, dobro su se prestravili kad su vidjeli slike 1/14 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene