Ministrica Divjak (Foto: Arhiva/marko Prpic/Igor Soban/Pixsell)
Ministrica Divjak (Foto: Arhiva/marko Prpic/Igor Soban/Pixsell) Foto: Arhiva/marko Prpic/Igor Soban/Pixsell

Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak na Facebooku je obznanila da je razotkriveno još 10 novih lažnih isprava u resoru znanosti i obrazovanja.


Novootkriveni lažni dokumenti pokazali su da je jedna osoba s lažnom diplomom fizike radila od 2015. godine u jednoj osnovnoj školi, dok je druga radila u Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju kao vozač s krivotvorenom svjedodžbom.

Vezani članci Ministrica Divjak (Foto: Arhiva/marko Prpic/Igor Soban/Pixsell) Pronađena nova lažna diploma: U dvije osnovne škole predavala biologiju i kemiju Blaženka Divjak (Foto: Pixsell, Žarko Bašić) Ministrica Blaženka Divjak objavila važnu vijest za provjeru lažnih diploma u školama

Ministrica Blaženka Divjak poručuje da obje osobe više ne rade na tim radnim mjestima te da su nadležne institucije obaviještene o svemu.

Objavu ministrice Divjak premosimo u cijelosti:

Nakon 50 radnih dana otkako smo identificirali prvu prijevaru i pokrenuli inicijativu za provjeru vjerodostojnosti isprava u resoru znanosti i obrazovanja, otkriveno je ukupno 10 lažnih isprava.

Posljednje dvije nedavno otkrivene krivotvorene isprave su diploma PMF-a u Zagrebu te svjedodžba za vozača motornoga vozila.

Osoba s diplomom fizike i tehnike radila je od 2015. godine u jednoj osnovnoj školi, dok je osoba s krivotvorenom svjedodžbom radila u Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju kao vozač.

Obje osobe više ne rade s mladim ljudima, a institucije u kojima su varalice radile obavijestile su nadležna tijela koja postupaju po daljnjoj proceduri.

Još jednom želim poslati jasnu poruku da namjeravamo nastaviti s ovom antikorupcijskom mjerom dok se sustav ne pročisti od varalica koji ruše dignitet struke i ruše povjerenje u sve one marljive i poštene ljude koji svoj posao rade savjesno i odgovorno.

Prekasno shvatili što su snimili, dobro su se prestravili kad su vidjeli slike Pogledajte bolje (Foto: thechive.com) Pogledajte bolje (Foto: thechive.com) - 3 Pogledajte bolje (Foto: thechive.com) - 2 +10 Pogledajte bolje (Foto: thechive.com) - 1

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju