Obavijesti Video Pretražite Navigacija
12 dana ranije nego lani

Dubrovnik ostvario dvomilijunto noćenje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Broj noćenja u Dubrovniku premašio je brojku od dva milijuna, a i dalje raste. Istu brojku lani je dosegnuo tek u rujnu.

Mjesto više traži se u svim hotelima, a među najtraženijim je ove godine onaj najluksuzniji segment hotelskog smještaja koji zahtijevaju bogati gosti s Bliskog istoka.

Pročitajte i ovo Dubrovnik Vaš glas Trebaju li i drugi gradovi, poput Dubrovnika, ograničiti broj apartmana? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV Turizam u Dubrovniku - 1 Novi zakon Perjanica hrvatskog turizma kreće u borbu s nagomilanim turističkim krevetima

''Velika Britanija je i dalje na prvom mjestu, zatim slijede Francuzi koji su povećali broj noćenja za 26 % . Amerikanci su apsolutni hit s 40 % više dolazaka od početka godine do danas'', rekla je Romana Vlašić iz TZ grada Dubrovnika.

>>Dubrovnik pokušava oživjeti zimski turizam

Broj noćenja nije mjerilo i uspješnosti sezone jer je ključan faktor i zarada, a nju je teže procijeniti. Dubrovački hoteli do iduće sezone namjeravaju uložiti gotovo 100 milijuna eura kako bi ponuda bila još kvalitetnija, a hoteli se okitili dodatnim zvjezdicama.

''Mi smo mjesto koje stvara dobre vijesti za ovu zemlju'', rekao je gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene