Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Besplatni letovi

Dubrovnik pokušava oživjeti zimski turizam

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dubrovnik već razmišlja kao oživjeti grad zimi. Tada ne padaju turistički rekordi, grad je pust, a hoteli prazni. Dubrovačka zračna luka zato je odlučila ponuditi aviokompanijama besplatno slijetanje i uzlijetanje. Time se nadaju dolasku turista i gradu koji neće biti pust.

Ovakve gužve na Stradunu trajat će još neko vrijeme. Dolaskom hladnog vremena i zime, Dubrovnik ostaje prazan. Produljenje sezone nešto je čemu se svi nadaju. 'Da ljudi mogu živjet i zimi, a ne da grad bude sablasan kao što bude u zimu. Malo je čudno da baš naš grad koji tako dobro živi ljeti da se zimi tako isprazni', govori Ankica.

Pročitajte i ovo Ljetovanje - 3 Ljeto je sve bliže Mnogi već planiraju godišnji odmor, a čini se da će trebati podebljati budžet: "Pred nama je rekordna sezona" Mato Franković i Paula Klaić Saulačić, reporterka Dnevnika Nove TV DNEVNIK NOVE TV DOZNAJE Dubrovnik zabranjuje nove apartmane unutar zidina: "Prestat će se izdavati dozvole u iduća dva mjeseca, čeka se Gradsko vijeće"

Zračna luka Dubrovnik upravo zato od kraja listopada kreće s novom akcijom. Do ožujka će sve međunarodne redovite linije imati besplatno slijetanje i uzlijetanje u Čilipe. 'Nadamo se da ćemo privući aviokompanije da lete prema nama obzirom što nam je Croatia Airlines ukinula letove za Frankfurt. Nastojimo to na taj način supstituirati', objašnjava Frano Luetić, Zamjenik direktora dubrovačke zračne luke.

Aviokompanije će na taj način imati dodatne uštede, a Zračna luka Dubrovnik koja zimi ima 18 puta manji promet nada se povećanju letova. Župan Dobroslavić pozdravlja akciju. 'Dobar potez u dobrom smjeru, ali još nije dovoljno dobar da bi se riješila prometna izoliranost', objašnjava župan Nikola Dobroslavić.

>> Bryan Ferry poziva sve u Dubrovnik na koncert 30. rujna!

Gradonačelnik Vlahušić ipak misli drugačije. 'Dubrovnik nije izoliran. Izolirani su drugi djelovi od njega', komentira gradonačelnik Dubrovnika, Andro Vlahušić. Ipak, kupnjom 40 tisuća karata gradonačelnik namjerava povezati ostatak Hrvatske s Dubrovnikom. Radi se o kartama najjeftinije tarife. 'Iz proračuna grada Dubrovnika mi ove godine imamo osiguranih 5 milijuna kuna, potrošit ćemo negdje oko 1,5 do 2 milijuna kuna', kaže Vlahušić.

Župan najjužnije županije smatra kako su sve to samo privremena rješenja i to samo za dio građana Dubrovnika. Cilj je, kaže, povezati jug s ostatkom Hrvatske. Prometna povezanost i angažman oko produljenja sezone, Stradun bi punio i tijekom zimskih mjeseci.

Toliko je kulture i povijesti u ovom gradu, ovo je putovanje koje se svakom isplati i ljeti i zimi kroz čitavu godinu. Upravo bi zato Dubrovniku sunce i more trebao biti popratan sadržaj.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene