Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U Županji otvoren treći, u Karlovcu osmi Obrtnički sajam

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četrdesetak izlagača iz Županje, Iloka, Vinkovaca, Orašja, Samobora, Zagreba i Đakova sudjeluje na Trećem sajmu obrtništva koji je danas u Županji otvoren u organizaciji gradskog Udruženja obrtnika.

Proizvode na sajmu, koji se održava do nedjelje na parkiralištu iza zgrade Gradske knjižnice, izložili su obrtnici raznih struka, od metalaca do drvoprerađivača, cvjećara, slastičara, proizvođača kože, vina i rakije.

Pročitajte i ovo Sajam maslina - 4 Najavljena dobra godina Cijena mnogima omiljenog ulja u godinu dana porasla više od 40 posto, proizvođači objašnjavaju zašto je to tako Andrej Plenković u Virovitici komentirao aktualne teme Plenković o upadu policije u Ministarstvo kulture i kontroverzi oko Turudića: "Nismo mi veslo sisali ovdje osam godina"

Na sajmu su izložene i narodne rukotvorine sa županjskoga područja - šlingeraj, zlatovez te narodne nošnje.

Uz izložbeni dio sajma predviđeni su i drugi sadržaji. Udruga kuhara Vukovarsko-srijemske županije za posjetitelje sajma pripremit će slavonske specijalitete - čobanac, fišpaprikaš, guščji paprikaš, kiseli kupus sa suhim mesom, šarana u rašljama te kobasice i slaninu na žaru.

U sklopu sajma održat će se športske te zabavne priredbe za mlade.

Karlovac: Otvoren Osmi obrtnički sajam 

Osmi obrtnički sajam, na kojemu izlaže 45 poduzetnika iz pet hrvatskih županija te jedan izlagač iz Slovenije, otvoren je jutros u sklopu Karlovačkih dana piva.

Sajam je otvorio ravnatelj Uprave za obrt u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva Darko Horvat, koji je tom prigodom sudionicima zaželio sreću i dobre poslovne kontakte. Najavio je potporu Obrtničkom sajmu i poželio da se već sljedeće godine proširi s više specijaliziranih izložaba.

Ovogodišnji sajam održava se na 800 četvornih metara, a novost je specijalizirana izložba pokućstva i popratne drvne industrije.

Predsjednik HGK - Županijske komore iz Karlovca Zlatko Kuzman najavio je da će na Obrtničkom sajmu u utorak biti predstavljeni rezultati projekta "Drvo je prvo". Također će biti predstavljen razvoj drvne industrije koji je, kako je rekao, u posljednje vrijeme impresivan.

Karlovački župan Ivica Horvat i gradonačelnik Damir Jelić poželjeli su da Sajam pridonese poslovnom uspjehu poduzetnika koji na njemu izlažu.

Obrtnički sajam bit će otvoren do 31. kolovoza.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene