Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sajam braniteljskih zadruga

'U Podravki ima problema, no to će biti riješeno'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijerka je u Koprivnici kratko komentirala situaciju u Podravki

Peti sajam zadruga hrvatskih branitelja, na kojem 210 braniteljskih udruga izlaže više od tisuću proizvoda i usluga, otvorila je u Koprivnici predsjednica Vlade Jadranka Kosor.

Pročitajte i ovo Kobasica Domaća, s tartufima ili ljuta? Kombinacija je puno, ali ona je samo jedna: Mala istarska općina ugostit će sajam kobasica Benkovački sajam - 4 Vesela atmosfera Svi putevi vode u Benkovac: Prodavalo se sve, od igle do lokomotive

Koprivnički gradonačelnik Zvonimir Mršić je pozvao Vladu da osnuje agenciju uz pomoć koje će zadrugari hrvatski branitelji svoje proizvode plasirati u velike trgovačke lance, a predsjednica Vlade je naglasila da je veliki iskorak u realizaciji tog projekta učinjen potpisivanjem ugovora o otkupu poljoprivrednih proizvoda između Podravke i nekoliko braniteljskih zadruga.

'Prije pet godina smo imali deset braniteljskih zadruga, a sada ih je više od 270, u kojima je zaposleno više od 4000 branitelja i 2000 kooperanata', kazala je premijerka Kosor. Ministar obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Tomislav Ivić naglasio je da je država tijekom pet godina u razvoj braniteljskih zadruga uložila više od 200 milijuna kuna.

'Problemi postoje'

Na traženje novinara da komentira afere u Podravki, premijerka je kratko odgovorila kako određeni problemi postoje, no da će oni biti riješeni.

Pronalaženje načina kojim će se stabilizirati poslovanje 'Podravke' bila je glavna tema razgovora predsjednice Vlade RH Jadranke Kosor s potpredsjednikom Vlade i ministrom gospodarstva, rada i poduzetništva Damirom Polančecom, koprivničko-križevačkim županom Darkom Korenom i koprivničkim gradonačelnikom Zvonimirom Mršićem.

>> 'Amaterska igra koju je Zapad prije 20 godina prerastao'

>> 'Nagrada Podravci ismijavanje je javnosti'

Sastanak je održan nakon otvaranja sajma zadruga hrvatskih branitelja, a razgovaralo se i o mogućnostima rješavanja upravljanja državnom imovinom na području grada Koprivnice, posebice o vojarni, priopćio je Ured za odnose s javnošću Vlade RH.

Mijenjat će se Zakon o braniteljima

Na pitanje hoće li se mijenjati Zakon o hrvatskim braniteljima, odgovorila je potvrdno jer, rekla je, mora se podvući crta iznad koje više ne ide u ostvarivanju prava branitelja i njihovih statusa. Za ugovore Hrvatske Vlade s MOL-om Jadranka Kosor je kazala da ih je dobila na uvid, no da ih mora detaljno proučiti prije donošenja konačnog suda, te da će ih Vlada objaviti. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene