Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Aktualne cijene struje s vremenom će morati porasti, tvrde u HEP-u.


No za sada, čini se, zahtjev Hrvatske elektroprivrede za poskupljenje struje ipak nije prošao. Odbila ga je Vlada. HEP je svoj zahtjev za 17 postotnim poskupljenjem poslao Ministarstvu gospodarstva, a oni su ga proslijedili Hrvatskoj energetskoj regulatornoj agenciji. HERA bi u iduća dva tjedna trebala dati svoje mišljenje, a Večernji list piše da bi pozitivan odgovor Vlade na HEP-ovo traženje ipak mogao doći, ali tek za nekoliko mjeseci.

Vezani članci Režije, ilustracija Novi udar na džepove građana: Zbog rasta obnovljivih izvora energije mogući zahtjevi za poskupljenjem struje Slika nije dostupna HEP najavio skuplju struju, onda slijedi grijanje...

O poskupljenju struje se počelo pričati u prosincu prošle godine, kada je Vlada Ini odobrila više cijene plina. Kako je plin osnovni energent u proizvodnji električne energije, zahtjevi za njenim poskupljenjem ne začuđuju. Čelnici HEP-a su već tada zatražili povišenje, ali im to nije pošlo za rukom. Veći računi za struju građanima bi ipak mogli stići početkom srpnja, jer se tada prestaje oporezivati krizni porez na neto plaće od 3.000 do 6.000 kuna.