Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Splitski "Konstruktor" gradi na Kosovu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Splitska građevna tvrtka "Konstruktor-inženjering" potpisala je danas u Prištini s kosovskom tvrtkom ENK "Invest-Groupom" ugovor o gradnji poslovno-stambenih zgrada u naselju Lakerishti u Prištini na oko 300 tisuća četvornih metara prostora, a projekt je vrijedan oko 400 milijuna eura i to je trenutačno najveće ulaganje na Kosovu.

Projekt, koji bi trebao biti gotov za šest godina, predviđa gradnju najvišeg nebodera na Balkanu, s 42 kata i visine 165 metara. Izgradit će se i stotinjak luksuznih stanova, poslovni toranj, trgovački centar, hotel i garaže na šest podzemnih razina.

Pročitajte i ovo Mama's - 1 Miran prosvjed Maštovit odgovor na crveno svjetlo iz EU-a: Vlasnik restorana u Prištini uveo vize veleposlanicima Unije Andrija Jarak i Barbara Štrbac (Foto: Dnevnik.hr) Vučić ide u UN Reporteri Nove TV iz Prištine i Beograda: Na Kosovu nije zabilježen ni najmanji incident, u Srbiji se prosvjeduje

Osim ENK "Invest Groupa" gradnju sufinanciraju četiri ulagača iz Albanije i Makedonije dijelom vlastitim novcem, a dijelom zajmovima. "Konstruktor" nije posao glavnog izvođača dobio natječajem, nego na preporuku Hrvatske gospodarske komore.

Ugovor su potpisali predsjednik Uprave "Konstruktora" Željko Žderić i direktor ENK "Invest Groupa" Edmond Krliu, a tom činu su nazočili visoki kosovski dužnosnici, predstavnici međunarodne zajednice na Kosovu, predsjednik Hrvatske gospodarske komore Nadan Vidošević i voditeljica Predstavništva Hrvatske gospodarske komore na Kosovu Iliriana Shehu.

Nazočnima su se obratili kosovski premijer Hashim Thaqi, civilni upravitelj UN-a na Kosovu Joachim Ruecker i predsjednik Hrvatske gospodarske komore Vidošević. Svi su istaknuli da je to najveći poslovni pothvat na Kosovu nakon rata 1999.

Nakon potpisivanja ugovora uzvanicima je predstavljen projekt, a zatim je u zabavnom programu nastupio pjevač Kemal Monteno.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene