Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Samobor donosi zakon o svinjama, ovcama i kozama u gradu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog sve češćih pritužbi građana na one koji drže svinje, ovce, koze i ostale krupne životinje u gradu, samoborski su gradski oci prekjučer donijeli Prijedlog odluke o držanju životinja na području grada.

Njome bi se zabranilo držanje konja, goveda, svinja, koza i ostalih papkara u užem i širem središtu grada (I. zona). Svakoga tko se ne bi pridržavao te odluke, komunalni bi redari ili veterinarski inspektori mogli kazniti s 220 kn, a tvrtke s 1000 kn. 

Pročitajte i ovo Krave To nije to Kako pomicanje sata utječe na krave? "Svaka je dala manje mlijeka od uobičajenog" Vuk - 2 Udruge upozoravaju Uhićen splitski psihijatar zbog mučenja 67 pasa i dva vuka: "Kakvi su to ljudi? To su neljudi!"

U rubnim područjima grada (II. zona), osim u zgradama kolektivnoga stanovanja, dopustilo bi se držanje do 20 kokoši, pura, gusaka i patki, a kunića do deset, isključivo za vlastite potrebe. 

Kopitari i papkari na rubu grada mogu se držati jedino na onim gospodarstvima na kojima su zatečeni kad se odluka donese, ali ne više od 20 svinja ili koza, šest goveda i pet konja. Sve te životinje mogu se držati jedino u selima u okolici Samobora. 

Ondje se propisuje da da objekti sa životinjama moraju biti toplinski izolirani, imati ugodnu mikroklimu, a podovi moraju biti glatki, ali ne skliski.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene