Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ekonomsko vijeće predložilo je danas kontinuirano praćenje gospodarskih kretanja te prihoda i rashoda državnog proračuna kako bi se pravodobno predložile odgovarajuće mjere, priopćio je Vladin Ured za odnose s javnošću.


Na današnjem sastanku, na kojem su sudjelovali predsjednici sindikalnih središnjica i predstavnici Hrvatske udruge poslodavaca, raspravljalo se o aktualnoj gospodarskoj situaciji u uvjetima globalne krize i pripreme državnog proračuna za 2009. godinu, stoji u priopćenju.

U okviru Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva te u suradnji s užom grupom Ekonomskog vijeća predložiti će se konkretne mjere za poticanje konkurentnosti malog i srednjeg gospodarstva i izvoza.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Moramo s više optimizma ohrabriti hrvatske građane' Slika nije dostupna Gdje su nestali 'Sanaderovi Mudraci'?

Vijeće naglašava da je fiskalnom disciplinom, smanjivanjem troškova, daljnjom potporom gospodarstvu i proizvodnji te intenzivnim nastavkom reformi, kao i suradnjom socijalnih partnera na svim razinama, nužno pridonijeti prevladavanju globalne gospodarske i financijske krize.

Iduća sjednica Ekonomskog vijeća na kojoj će se raspravljati o položaju izvoznika i mjerama za povećanje izvoza održat će se 18. prosinca, kaže se u priopćenju.