Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ekonomsko vijeće

Predlaže se kontinuirano praćenje gospodarskih kretanja i državnog proračuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ekonomsko vijeće predložilo je danas kontinuirano praćenje gospodarskih kretanja te prihoda i rashoda državnog proračuna kako bi se pravodobno predložile odgovarajuće mjere, priopćio je Vladin Ured za odnose s javnošću.

Na današnjem sastanku, na kojem su sudjelovali predsjednici sindikalnih središnjica i predstavnici Hrvatske udruge poslodavaca, raspravljalo se o aktualnoj gospodarskoj situaciji u uvjetima globalne krize i pripreme državnog proračuna za 2009. godinu, stoji u priopćenju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Institucija za gubljenje vremena Gdje su nestali 'Sanaderovi Mudraci'? Slika nije dostupna Ekonomsko vijeće: Očuvanje radnih mjesta najvažniji cilj Vladinih antirecesijskih mjera

U okviru Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva te u suradnji s užom grupom Ekonomskog vijeća predložiti će se konkretne mjere za poticanje konkurentnosti malog i srednjeg gospodarstva i izvoza.

Vijeće naglašava da je fiskalnom disciplinom, smanjivanjem troškova, daljnjom potporom gospodarstvu i proizvodnji te intenzivnim nastavkom reformi, kao i suradnjom socijalnih partnera na svim razinama, nužno pridonijeti prevladavanju globalne gospodarske i financijske krize.

Iduća sjednica Ekonomskog vijeća na kojoj će se raspravljati o položaju izvoznika i mjerama za povećanje izvoza održat će se 18. prosinca, kaže se u priopćenju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene