Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ekonomsko vijeće:

Očuvanje radnih mjesta najvažniji cilj Vladinih antirecesijskih mjera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na sjednici Ekonomskog vijeća u većoj mjeri je usuglašen paket antirecesijskih mjera koji će, nakon što ga popodne definitivno uobliči skupina stručnjaka, biti predstavljen na sutrašnjoj sjednici Vlade, rečeno je nakon sjednice Vijeća.

Sutra bi Vlada trebala predstaviti zaokružen paket antirecesijskih mjera koji će uključivati veći dio mjera koje je već prethodno predložio Ekonomski institut, ali i neke potpuno nove mjere koje dosad nisu spominjane, najavio je novinarima dekan zagrebačkog Ekonomskog fakulteta Darko Tipurić.

Pročitajte i ovo Ilustracija Na sjednici Vlada objavila nove cijene goriva Energenti; ilustracija - 1 I nakon travnja Dnevnik Nove TV doznaje što donosi novi paket Vladinih mjera: Poznato je što će biti s cijenama struje, plina i 30 osnovnih proizvoda

Ministar financija Ivan Šuker napomenuo je kako se radi o nizu mjera s ciljem da se sačuvaju radna mjesta i da gospodarski pad bude što manji, no nije htio navesti nijednu mjeru uz pojašnjenje da će se sve čuti sutra na sjednici Vlade. Jedna od bitnih mjera usuglašena je jučer, u vezi državnih poduzeća i osiguranja njihove likvidnosti, a preko 80 posto mjera koje su predložili Ekonomski institut, Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva i Ministarstvo financija praktički je usuglašeno, kazao je Šuker.

>> 'Ne vjerujem da će država moći subvencionirati skraćeni radni tjedan'

>> 'Skraćivanje radnog tjedna moglo bi se zloupotrijebiti'

Rebalans proračuna bit će 'kada se za to stvore uvjeti', a u ovom trenutku Hrvatskoj ne treba pomoć MMF-a, jer ono što bi nam rekao MMF znamo i sami, ponovio je Šuker. Član Ekonomskog vijeća Mladen Vedriš najavio je za iduću sjednicu, kroz dva tjedna, analizu stanja drugog stupa mirovinske reforme koju će izraditi stručne službe Mirovinskog fonda uz konzultacije sa stručnjacima Svjetske banke i mirovinskim fondovima drugog stupa.

Svi zainteresirani moći će se uključiti u raspravu o dosadašnjim rezultatima reforme, što je vrijeme donijelo i na koji način mirovinski fondovi mogu biti efikasniji, rekao je Vedriš istaknuvši kako sigurno neće doći do ukidanja drugog stupa.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene