Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HUP-ovci se sastali s Kosor

Poslodavci i Vlada iz šupljeg u prazno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predstavnici Hrvatske udruge poslodavaca još jednom su bili na sastanku u Vladi s premijerkom Jadrankom Kosor. Od premijerke su zatražili više odlučnosti.

No dok oni traže odlučnije poteze, premijerka i Vlada već neko vrijeme tapkaju u mraku u potrazi za načinima realizacije 'konkretnih' prijedloga. Negdje između svega toga neumoljivo raste broj nezaposlenih. On se prošlog mjeseca popeo na 329.000, a predviđa se da će do kraja godine narasti za još nevjerojatnih 50.000.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Ivan Penava iz minute u minutu Hoće li oporba uspjeti skupiti većinu u Saboru? Pojavio se novi plan u kojem ključnu ulogu ima Ivan Penava Ilustracija Na sjednici Vlada objavila nove cijene goriva

Nakon sastanka poslodavci su izjavili da su upozorili na vrlo teško stanje hrvatskog gospodarstva i činjenicu da jedino privatni sektor može ekonomiju izvući iz krize, kao i zaposliti ljude koji su ostali bez posla.

>> 'Ne smijemo se više zaduživati i trebamo strategiju'

Predsjednik HUP-a Damir Kuštrak kazao je kako su dvije glavne teme sastanka bile završetak pregovora s Europskom unijom i HUP-ov zahtjev za potrebom znatno odlučnijih poteza u rješavanju gospodarske krize koja, kako je rekao, još uvijek traje.

'Tražili smo što brže i odlučnije poteze Vlade da stvore uvjete u kojima možemo investirati i stvoriti nova radna mjesta, stvoriti novu vrijednost koja će omogućiti ostvarenje ovih ciljeva o kojima se često govori', rekao je Ivica Mudrinić, predsjednik Uprave HT-a.

Mudrinić je rekao da je premijerka shvatila poruku i da treba vidjeti koji će potezi slijediti. Na pitanje naše novinarke da se već godinama govori o konkretnim potezima Mudrinić je rekao da 'kad bismo gledali u retvrovizor mogli bismo odustati od svega. Jedino što možemo je učiniti najviše što možemo, danas i u ovih pola godine', rekao je Mudrinić.

'Potonuli smo nisko. Sad smo vjerojatno negdje oko 7,5 posto ispod razine BDP-a iz 2008. godine', dodao je.

Na pitanje novinarke Dnevnika Nove TV kako komentira navode konkurencije da je HT dobio posao na natječaju za usluge telefonije državi zahvaljujući njegovim vezama u Vladi Mudrinić nije imao previše komentara.

'Nije potrebno komentirati ako postoji Povjerenstvo i ako postoje ponude i zatvoreni postupak natječaja, što tu treba dodati? Svi znate sve o HT-u pa da nas sad hvalim i trud koji ulažemo u investiranje je suvišno. Ako je tako kako tvrdite onda je to rezultat naših napora', rekao je Mudrinić te je dodao da sigurno nema dumpinga.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene