Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pogreb bivšeg slovenskog predsjednika i dugogodišnjeg premijera Janeza Drnovšeka održat će se u utorak u selu Kisovec blizu Zagorja na Savi, gdje će u obiteljsku grobnicu biti položena urna s njegovim posmrtnim ostacima.


Pogreb bivšeg predsjednika koji je umro u subotu, u 58. godini života, obavit će se u krugu uže obitelji i bez državnih počasti, prema želji pokojnika i obitelji.

Vezani članci Slika nije dostupna Tuerk za pažljivo korištenje Drnovšekova imena Slika nije dostupna Položena urna Janeza Drnovšeka

Slovenski parlament u ponedjeljak će održati komemorativnu sjednicu na koju su pozvani i članovi obitelji bivšeg predsjednika, a vlada je ponedjeljak proglasila danom žalosti, u spomen na istaknutog državnika i političara, po općem mišljenju jednog od najzaslužnijih za ulazak Slovenije u euroatlantske integracije i ekonomski razvoj.

Više tisuća građana iz Ljubljane i drugih krajeva Slovenije u subotu i nedjelju upisalo se u knjigu žalosti koja je otvorena u zgradi predsjedništva, a slovenskoj vladi i predsjedniku Danilu Tuerku i dalje pristižu izrazi sućuti državnika i političara iz Europe i svijeta.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju