Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Austrijske banke ' u igri'

PBZ i Zaba više ne kreditiraju državu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U zadnjih 60 dana Vlada je odobrila tri milijarde kuna zaduženja, njezinim poduzećima ili agencijama. U te tri milijarde nema dvije najveće domaće banke, Zagrebačke i Privredne banke.

Do tada su ove dvije banke bile glavni izvor novca za državu, njezina poduzeća i izvanproračunske fondove, piše Novi list. Dodaje kako sada državi u pomoć najčešće i s najvećim iznosima pomažu Erste Bank i Hypo Alpe-Adria-Bank, RBA i Hrvatska poštanska banka.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna više od 600.000 kuna mjesečno Novi šok za više od 3000 Uberovih vozača: Dosad su im dio zarade uzimali Uber i država, a sad su počele i banke Slika nije dostupna Jednostrana promjena kamate Slučaj Franak: U četvrtak povijesna presuda u sporu protiv banaka

Na listi s oko pola milijarde kuna za kredit Croatia Airlinesu našla se KFW IPEX, banka iz grupacije Njemačke razvojne banke. Spomenute banke financirale su otplatu državne obveznice, pristaju na reprogram kredita državnim agencijama, daju im kratkoročne pozajmice i financiraju poslove javnih poduzeća.

 


Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene