Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prošle godine porast od 25 posto

HTZ ozbiljno računa na turiste iz Srbije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prošle godine broj turista iz Srbije na hrvatskom primorju porastao je za 25 posto i takav se uspjeh planira ponoviti i ove godine, izjavio je u subotu pomoćnik direktora Hrvatske turističke zajednice Milo Sršen poslije susreta s čelnikom Hrvatskog nacionalnog vijeća (HNV) u Subotici.

'Kampanju smo počeli prošle godine, a ove godine u nju krećemo daleko ozbiljnije s ciljem da na naše more privučemo što više turista iz Srbije', izjavio je Sršen. Hrvatska turistička zajednica će svoje prvo ovogodišnje službeno pojavljivanje u Srbiji imati za nekoliko tjedana na beogradskom sajmu turizma. 'Turistima iz Srbije preporučivat ćemo odlaske na otoke. Prednost turista iz Srbije je svakako to što nema jezičnih barijera, pa će s domaćinima lako naći zajednički jezik', dodao je pomoćnik direktora HTZ-a.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Manje hrvatskih gostiju U prvih 5 mjeseci 9 posto više turista Slika nije dostupna Porast od 20 posto Više od četiri tisuće gostiju dočekalo Novu godinu u Dubrovniku

>> 'Srpski turisti su sigurni u Hrvatskoj'

'Drago nam je da se razumije potreba razvoja odnosa dviju država i u ovome segmentu, i mi ćemo biti tu da takve napore podupremo', rekao je predsjednik HNV-a Branko Horvat. Hrvatska turistička zajednica još nema službeno predstavništvo u Srbiji, no plan je da se ono otvori za nekoliko godina, zaključio je Milo Sršen. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene