Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Odluka je donesena zbog trenutačne nestabilne političke situacije u Siriji, uključujući i sankcije Vijeća EU.


Zagrebačka će burza u srijedu u 12 sati obustaviti trgovanje dionicama Ine nakon što je zaprimila obavijest od te kompanije da bi 'trenutačni događaji u Siriji vezani uz proširenje opsega sankcija od Vijeća EU i trenutačna politička nestabilnost mogli nepovoljno utjecati na profitabilnost i poslovanje društva u Siriji'.

Vezani članci Ivica Perinić, Sindikat naftnog gospodarstva RNR INA ulaže 4 milijarde kuna u riječku rafineriju: "Starijim radnicima osigurava se dugoročna budućnost, a mladima nova radna mjesta" Šuker i Sanader nisu se pojavili na suđenju za aferu INA-MOL (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL) Suđenje za aferu Ina-MOL nastavit će se bez Sanadera koji inzistira na operaciji, iako nije hitna

>> USKOK: Istraga traje, ponovno smo tražili ispitivanje Hernadija

S obzirom na to da, kako tvrde u Burzi, to predstavlja informaciju za koju je razumno očekivati da u znatnoj mjeri može utjecati na cijenu dionice Ine, nastala je situacija u kojoj je potrebno zaštititi ulagatelje tako da se trgovina predmetnim dionicama obustavi za vrijeme koje je potrebno da se cjelokupna javnost potpuno i točno informira o navedenim činjenicama, navodi se u priopćenju.

Odluka je donesena na temelju članka 330. st. 2. i čl. 331. Zakona o tržištu kapitala te članka 455. st. 1. t. 8. Pravila Burze i članka 48. i 49. st. 2. Zakona o općem upravnom postupku.