Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraga traje i dalje

USKOK: Istraga traje, ponovno smo tražili ispitivanje Hernadija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
USKOK na stranicama objavio priopćenje oko međunarodne pravne pomoći vezane za istragu protiv Zsolta Hernadija u slučaju Ina-MOL koji se vodi protiv bivšeg hrvatskog premijera Ive Sanadera.

'Povodom napisa objavljenih u posljednjih nekoliko dana u sredstvima javnog priopćavanja, priopćujemo kako se

Pročitajte i ovo Policija - 1 Policija na terenu Akcija USKOK-a: U tijeku uhićenja i pretresi na području Zagreba, oglasio se Božinović Prometni policajci lažno izdavali kazne za prekršaje Podignuta prijava Kakva akcija! Dvojica policajaca vozačici USKOK-ova auta pokušali naplatiti nepostojeći prekršaj

u Hrvatskoj i dalje vodi istraga protiv Z. T. Hernadija

i kako je nadležnim pravosudnim tijelima Mađarske ponovno, početkom prosinca 2011., upućena zamolnica za njegovim ispitivanjem budući da se bez njegova ispitivanja ne može dovršiti istraga', stoji u priopćenju USKOK-a.

USKOK je putem međunarodne pravne pomoći zatražio od nadležnih pravosudnih tijela Mađarske ispitivanje Z.T. Hernadija, no Vrhovno državno odvjetništvo Mađarske je to odbilo iz mađarskih nacionalnih interesa. U njihovom odgovoru od 14. srpnja navedeno je kako nisu u mogućnosti udovoljiti zahtjevima zamolbe USKOK-a, jer bi prenošenje traženih podataka ugrozilo sigurnost Republike Mađarske.

'S obzirom da nije udovoljeno zahtjevu za međunarodnom pravnom pomoći i s obzirom da Z.T. Hernadi nije ispitan, protiv njega je postupak razdvojen te je istraga i dalje u tijeku, a biti će završena kada ili nadležna pravosudna tijela Mađarske udovolje zamolnici USKOK-a ili kada ga ona ispitaju te dostave njegov iskaz kao odgovor na zamolnice USKOK-a', stoji u njihovom priopćenju.

USKOK je 21. rujna glavnom tužitelju Republike Mađarske Peteru Poltu predao preslike svih dokaza radi korištenja u postupku u Mađarskoj.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene