Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na Trgovačkom sudu u Splitu održano je zadnje ročište u predstečajnom postupku sinjske tvornice konca "Dalmatinke Nove", a sudac Ivan Basić odluku o tome hoće li u tvornici biti pokrenut stečaj donijet će u roku od tri dana.


Sudac Basić je, saslušavši sudsku vještakinju Mariju Trogrlić koja je podnijela računovodstveno-financijsko izvješće te odvjetnika Tomislava Krku koji zastupa Upravu "Dalmatinke Nove", zaključio ročište i najavio da će o tome hoće li u tvornici biti pokrenut stečaj odlučiti u roku od tri dana, odnosno u početku sljedećeg tjedna.

Vezani članci Policija, ilustracija Blokirana imovina uhićenog suca, na vidjelo izlaze novi detalji slučaja Privođenje osumnjičenih za stečajne malverzacije Policija objavila detalje: Kako se stečajni sudac s uigranom ekipom okoristio za 30 milijuna kuna

Zoran Vujanović, pravni zastupnik radnika "Dalmatinke Nove", kojih je bilo više od 100 na današnjem ročištu u Splitu, izjavio je kako očekuje da će sud donijeti pozitivnu odluku za radnike.
"Sudska vještakinja obrazložila je svoje izvješće koje druga strana nije osporila argumentima. Smatram da će odluka biti u korist radnika, a moram kazati da će, ako dođe do stečaja, poslodavci braća Ladini izgubiti sve ovlasti, a stečajni upravitelj provest će generalnu ovrhu svim vjerovnicima. Ako stečajni upravitelj ocijeni da su se stekli uvjeti za preustroj i restrukturiranje, pokušat će se pronaći novi ulagač u tvrtku jer radnici nisu za likvidaciju, već za nastavak proizvodnje, ali pod boljim i poštenijim uvjetima", rekao je Vujanović.

Gianfranco Ladini, predsjednik Uprave "Dalmatinke Nove" i vlasnik tvornice, tvrdi kako nema govora o prezaduženosti tvrtke te nijednog razloga za proglašenje stečaja.

Stečajni je zahtjev podnijela većina radnika nezadovoljnih
neredovitom isplatom plaća, lošim poslovanjem i odnosom poslodavca.