Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Održana osma konvencija izvoznika

Nagrada za najboljeg izvoznika pripala Ericssonu Nikola Tesla!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zlatni ključ, nagradu za najboljeg hrvatskog izvoznika dobila je tvrtka Ericsson Nikola Tesla.Nagrada je i u brojnim drugim kategorijama dodijeljena na osmoj Konvenciji izvoznika.

S Vladom se izvoznici slažu oko pokretanja investicija, međutim, ističu kako od Vlade očekuju brže mjere za rast izvoza. Tema konvencije bila je hrvatski izvoz prije i poslije ulaska u Europsku uniju.

Pročitajte i ovo Reakcija na odluku Ustavnog suda - 1 Oporba žestoko protiv Podigla se velika bura oko odluke Ustavnog suda: "Ovo je ozbiljna prijetnja, za to ne postoji uporište" Oleg Butković i Zoran Milanović Bura se ne stišava HDZ reagirao na Milanovićevo obraćanje, javio se i Butković: "Sam pao, sam se ubio!"

'Kratkoročno će to biti za mnoga poduzeća vrlo bolno. Dugoročno gledano će to biti dobra stvar i za gospodarstvo Hrvatske i za izvoznike', kazao je Darinko Bago., predsjednik Hrvatskih izvoznika.

>>
Izvoznici kritiziraju: Vlada nije nije održala niti jednu sjednicu sa izvozom kao temom

Na konvenciji je sudjelovao i premijer Zoran Milanović. Dodijelio je nagradu za najboljeg izvoznika, a potom se obratio gospodarstvenicima. Drago mu je, kaže, da među izvoznicima nije čuo priču o tečaju kune. Ulazak u Europsku uniju ocijenio je kao veliku priliku za izvrsne, a za manje dobre, kaže, kako će se morati mijenjati.

'Kada me pitaju što mogu učiniti da zaštitim... jasna pravila – dakle, protkecionizma nema i to vrijedi za sve državne kompanije. To više ne možemo raditi, to predstavlja ogroman politički teret za nas', kazao je Milanović.

Potpredsjednik Vlade Branko Grčić, izvoznicima je poručio kako Vlada, nakon što je osnovala radne skupine koje trebaju raditi na uklanjanju barijera, osniva i jedno novo vijeće. ' Idemo u radnu skupinu ili će to biti čak vijeće za vanjsku trgovinu i FDI. Izravna strana ulaganja, uvod je to u još jedan projekt, a to je jačanje gospodarske diplomacije', kazao je Grčić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene