Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Molitvom protiv financijske krize

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nastavlja se borba protiv globalne financijske krize. Američki FED smanjio je kamatne stope na samo 1%. Japanska vlada donijela je nov paket gospodarskih poticaja težak više od 50 milijardi dolara. Burze pozitivno reagiraju na nove mjere. No, kriza se pokušava suzbiti i nekim manje konvencionalnim mjerama.

Globalna kriza mnoge je nagnala da se za pomoć obrate Bogu. Stotinjak kršćanskih vjernika različitih denominacija udružilo je snage u Londonu. Nakon zajedničke molitve u crkvi uputili su se prema burzi.

Pročitajte i ovo Vjernici opet mole pred Ajom Sofijom - 6 ponovno postala džamija Nakon 86 godina održane prve muslimanske molitve u Aja Sofiji: „Naša čežnja konačno je završila“ Vjernici mole na blagdanu Mala Gospe (Foto: Dnevnik.hr) Propovijed o školi i politici Političari se na blagdan Male Gospe pridružili građanima koji su tradicionalno hodočastili u marijanska svetišta diljem zemlje

Burze diljem svijeta u posljednjih mjesec dana su se urušile izgubivši više od 12 trilijuna dolara tržišne vrijednosti. Molitva za stabilnost svjetskog gospodarstva održana je na godišnjicu sloma Njujorške burze 1929-te.

Nekima je od molitve ipak bliža krilatica: 'Pomozi si sam i Bog će ti pomoći'. Vlasnik malenog restorana u Madridu zaključio je kako krizna vremena zahtijevaju krizni jelovnik. Za samo šest eura gostima nudi predjelo, glavno jelo i desert. Posao cvate.

'Neki žele na brzinu postati milijunaši. Ja zarađujem dovoljno za život. Idem na godišnji odmor i ne radim na praznike. Čak razmišljam da si priuštim i pomoćnika', rekao je vlasnik restorana Daniel Gil.

Ipak većina priznaje da se dobitak na lutriji čini kao rješenje svih problema. No i tu je potrebna Božja pomoć ili sreća. Već u što vjeruju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene