Obavijesti Video Pretražite Navigacija

MOL-u zasad 44,3 posto dionica INA-e

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Noćas u ponoć istekao je rok javne ponude mađarskog MOL-a za kupnju dionica Ine. Prema zadnjim podacima Središnje depozitarne agencije, za prihvaćanje ponude MOL-a deponirano je 1.935.789 dionica INA-e što predstavlja 64,2 posto dionica na koje se javna ponuda odnosi i 19,3 posto od ukupnog broja dionica.

Zajedno s MOL-ovim udjelom kojeg već ima u INA-i i koji iznosi 25 posto plus jednu dionicu, MOL već sada može računati na udio u vlasništvu u hrvatskoj naftnoj kompaniji od 44,3 posto.

Pročitajte i ovo Davor Filipović Promjene Filipović: ''Preuzimanje OMV-a Slovenije dobro je za Inu'' Ilustracija transakcija MOL prodaje 39 benzinskih pumpi, s Inom preuzima OMV Slovenija: "Profitirat će kupci"

No to nije konačan broj dionica INA-e deponiranih u Središnjoj depozitarnoj agenciji za prihvaćanje MOL-ove ponude, budući da SDA još obrađuje prijave dioničara za prihvaćanje ponude MOL-a, a još ponuda može stići poštom.

Rok za slanje prijava poštom također je istekao noćas u ponoć.

Ukupna vrijednost dosad deponiranih dionica INA-e za javnu ponudu MOL-a je 5,4 milijarde kuna, budući da je MOL u svojoj javnoj ponudi ponudio 2.800 kuna po dionici INA-e.

Konačni podatak o broju deponiranih dionica za ponudu MOL-a u SDA-u očekuju u četvrtak, 9. listopada, a isplatu u petak, 17. listopada.

MOL-ova dobrovoljna ponuda za preuzimanje odnosila se na nešto više od 30,16 posto dionica, odnosno na sve dionice INA-e koje nisu u vlasništvu MOL-a i hrvatske Vlade.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene