Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Luksuzna jahta na remontu u Brodotrogiru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Luksuzna jahta "S. S. Delphine", negdašnji "USS Dauntless" - službeni brod konferencije Churchilla, Roosevelta i Staljina na Jalti - nalazi se na remontu u trogirskom brodogradilištu Brodotrogiru.

Jahta je izgrađena u početku prošlog stoljeća u Detroitu u SAD-u, a parni joj je pogon ugrađen 1921. 

Pročitajte i ovo Švedska vojska, ilustracija Ključna uloga Mogu li oni riješiti problem Ahilove pete NATO-a? "Mi smo jedna od rijetkih nacija koje se mogu nositi s ovakvim okruženjem" Tri osobe pregazio vlak u Švedskoj Nisu ga vidjeli Velika tragedija u Švedskoj: Teretni vlak pregazio troje ljudi

U tijeku Drugoga svjetskog rata brod je bio u službi američke Ratne mornarice kao neslužbeni predsjednički, a zatim kao admiralski brod.

Godine 1945. bio je službeni brod konferencije na Jalti, a od 1946. ponovno postaje civilnim i preuređen je u luksuzni "ploveći hotel".

Brod je dugačak 78,65 i širok 10,08 metara, pogone ga dva motora snage po 1500 kW kojima može postići brzinu do 13 čvorova. 

Sadašnja je vlasnica jahte Ineke Bruynooghe iz Švedske, a imenom "S.S. Delphine" krstila ga je Stephanie, princeza od Monaca.

Na jahti među 27 članova posade su i hrvatski pomorci, a može primiti do 28 putnika.

Jednodnevan najam, bez troškova prehrane i goriva, stoji 50 tisuća eura.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene