Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za razmjenu dionica

Janković protiv prodaje Mercatora Agrokoru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vjerojatni mandatar za sastav nove slovenske vlade i nekašnji direktor Mercatora Zoran Janković na osobnoj se razini izjasnio protiv prodaje najvećeg slovenskog trgovinskog lanca koncernu Agrokor.

'Mislim da bi bilo najbolje kad bi došlo do povezivanja Konzuma i Mercatora međusobnom razmjenom dionica', rekao je večeras Janković novinarima u Ljubljani, kad mu je uz pitanja o napretku koalicijskih pregovora pred sutrašnju konstiturajuću sjednicu parlamenta postavljeno i pitanje o aktualnoj prodaji 52 posto dionica Mercatora.

'Ne razumijem zašto netko tko kupuje Mercator nije dao javnu ponudu. Mislim da bi najbolja zamisao bila da se Konzum ili Agrokor s Mercatorom povežu međusobnom razmjenom dionica, pri čemu bi Europska banka za obnovu i razvoj imala 10 ili 15 posto dionica tako udruženih kompanija', rekao je Janković novinarima, a prenijela Slovenska tiskovna agencija - STA.

Podsjećajući da je vodio Mercator niz godina i da je ta tvrtka na određeni način i 'njegovo čedo', Janković je rekao da je kao poduzetnik u to vrijeme najveće Mercatorove ekspanzije zastupao filozofiju trgovačkog povezivanja u regiji, pri čemu se proizvodi slovenske prehrambene industrije na Mercatorovim policama imali dobar plasman. Janković je posredno kritizirao i ulogu Nove Ljubljanske banke u prodajnom konzorciju vlasnika Mercatorovih dionica, rekavši da njeno vodstvo već duže vremena ne obavlja dobro funkciju koja mu je povjerena. (Hina)

Pročitajte i ovo Slučaj Agrokor; ilustracija - 3 U slučaju Agrokor Hrvoj Šipek zatražila zaštitu zakonitosti vještačenja, Todorić: "Ovo je sramota za pravosudni sustav Hrvatske" Slika nije dostupna O kupnji Mercatora Todorić poručio Slovencima: Nećemo doći i diktirati, ali...

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene