Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Industrijska proizvodnja opet pada. U listopadu je oslabila za tri cijela sedam posto u odnosu na rujan, a četiri cijela četiri posto u odnosu na isti mjesec prošle godine, objavio je Državni zavod za statistiku.


Ekonomski analitičari to smatraju zabrinjavajućim s obzirom da je u rujnu bio zabilježen rast od tri posto što je premijerka Jadranka Kosor često isticala kao pokazatelj izlaska iz krize.

Vezani članci Zrakoplov Croatia Airlinesa (Foto: Croatia Airlines) Croatia Airlines u listopadu povezuje Hrvatsku s 15 europskih odredišta Hitna pomoć, ilustracija U Solinu dijete palo kroz prozor i teško se ozlijedilo, nakon tri dana u bolnici otpušteno na kućnu njegu

>> Kosor najavljuje rast veći od potrebnog za izlazak iz krize!

Prije dva dana Jadranka Kosor je, naime, davala optimistične izjave kojima ova nova vijest ne ide u prilog. 'Sljedeću ćemo godinu investirati i dalje u skladu s uvjetima u kojima živimo. U izgradnju cesta investirati ćemo 4 milijarde kuna. Nastaviti će se graditi kako bismo dali dodatnu snagu, dodatne impulse hrvatskom gospodarstvu', rekla je predsjednica Vlade pred okupljenima.

Dodala je kako će te investicije pomoći da gospodarski rast u sljedećoj godini bude i veći od onog koji je potreban za izlazak iz gospodarske krize. Napomenula je kako je jedan od važnih ciljeva i završetak pregovora za ulazak u Europsku Uniju