Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Od kuda premijerki ovoliki optimizam?

Kosor najavljuje rast veći od potrebnog za izlazak iz krize!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čvor Donja Zdenčina na autocesti Rijeka - Zagreb svečano je otvorila premijerka Jadranka Kosor.

Na otvaranju se osvrnula na investicije za iduću godinu. 'Sljedeću ćemo godinu investirati i dalje u skladu s uvjetima u kojima živimo. U izgradnju cesta investirati ćemo 4 milijarde kuna. Nastaviti će se graditi kako bismo dali dodatnu snagu, dodatne impulse hrvatskom gospodarstvu', rekla je predsjednica Vlade pred okupljenima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vjerujete li da će Vlada uspjeti ostvariti svoj plan investicija? Slika nije dostupna Ne pokreću se projekti HUP: Gospodarske mjere svode se na sastanke

Dodala je kako će te investicije pomoći da gospodarski rast u sljedećoj godini bude i veći od onog koji je potreban za izlazak iz gospodarske krize. Napomenula je kako je jedan od važnih ciljeva i završetak pregovora za ulazak u Europsku Uniju, u koju ćemo ući s izgrađenom cestovnom infrastrukturom. 'Zemlja smo koja je dobrodošla destinacija za mnoge turiste diljem Europe. U Hrvatsku 90 posto turista dođe zahvaljujući cestovnoj infrastrukturi koju smo izgradili', rekla je.

>> Kuna slabi zbog sporog gospodarskog oporavka

Na kraju je pozvala na zajednički rad svih tijela. 'Okupimo se oko zajedničkih projekata da osnažimo gospodarstvo, da izađemo iz krize, da se uporno i snažno borimo za sva ona dobra koja nas okupljaju, da budemo što je moguće više zajedno i da bilježimo iz dana u dan sve veće uspjehe'.

Vjerujete li da ćemo imati rast veći od potrebnog?

  • Da
  • Ne
  • Nema šanse
  • Bit ćemo sretni ako uopće bude rasta
  • Rast će biti veći nego premijerka misli

Ukupno glasova:

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene