Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dug 10 milijardi kuna

INA smanjila gubitak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tijekom prvog kvartala INA je ostvarila neto gubitak od 131 milijuna kuna, što je 441 milijun kuna manje nego u istom razdoblju prošle godine.

Ukupan prihod iznosio je 5,34 milijarde kuna, odnosno 5,5 posto više nego protekle godine, a prihodi prodaje bili su 4,93 milijarde kuna, odnosno bili su veći 10,4 posto, piše Jutarnji list. Plinski posao odnosno prekinuto poslovanje dopridonijeo je gubitku od 207 milijuna kuna, a neto zaduženost INA grupe povećana je na 10,3 milijarde kuna u odnosu na zaduženost od 8,2 milijarde kuna koja je bila posljednjeg dana 2009. godine, dok je neto omjeru duga i kapitala povećan sa 40,9 na 46,9 posto.Jutarnji list objašnjava kako se u izvještajima navodi da to pokazuje trenutni manjak kapitala zbog intenzivnih kapitalnih ulaganja u ključne segmente djelatnosti.

Pročitajte i ovo Provjereno: Šljunak - 7 Krađa trajala mjesecima Neki su odvozili po malo, neki utovarivali bagerima... sve dok nije nestalo dvije trećine brda: "To je sve na otvorenom" Razvoj slavonskih sela - 5 Sela u blatu Ova su sela svi prekrižili: "Nitko nema pitku vodu, struju, uličnu rasvjetu. Kao da živimo u 15. stoljeću"

>> INA distributerima poskupjela plin

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene