Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Hrvatska predstavlja svoju ponudu na turističkom sajmu u Bruxellesu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska predstavlja svoju turističku ponudu na 50. turističkom sajmu u Bruxellesu, koji je otvoren danas i traje do početka sljedećeg tjedna.

Na štandu od 80 četvornih metara zastupljene su sve hrvatske regije od Istre, Kvarnera, Dalmacije do kontinentalne Hrvatske.

Pročitajte i ovo Ivana Petrović, reporterka Dnevnika Nove TV Sastanak Europskog vijeća Ivana Petrović iz Bruxellesa: "BiH je dobila zeleno svjetlo za otvaranje pristupnih pregovora" Riba Oglasilo se i Ministarstvo Odluka iz Bruxellesa zabrinula mnoge ribare: Smanjena je godišnja dopuštena kvota izlova jedne vrste ribe

Prvi dan sajma ispred hrvatskog štanda posjetitelji čekaju u redovima kako bi došli do promotivnih materijala, brošura, video zapisa. Predstavnici Hrvatske turističke zajednice izražavaju zadovoljstvo posjećenošću štanda i ističu da najveći interes vlada za Istru i Dalmaciju, ali da raste i interes i za kontinentalnu Hrvatsku.

Svi materijali su tiskani na dva službena jezika u Belgiji,
francuskom i nizozemskom. Posjetiteljima se također nude i hrvatski suveniri poput licitara, lavande i morskih spužvi.

Broj turista iz Belgije koji posjećuju Hrvatsku raste iz godine u godinu. Prošle godine je došlo oko 100.000 Belgijanaca, koji su ostvarili 520.000 noćenja. 

U odnosu u odnosu na 2006. godinu prošle je godine ostvaren porast broja turista od od desetak posto, a ove se godine očekuje povećanje od dva do pet posto. 

Svake godine taj sajam posjeti prosječno godišnje oko 100.000 posjetitelja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene